0 542 799 13 13
0 212 631 23 45
0 216 330 41 27

Tahta Kurusu İlaçlama

En iyi Böcek İlaçlama Firması 0 542 799 13 13

Tahta Kurusu İlaçlama

Tahta kuruları ile mücadele çoğunlukla yanlış anlaşılır. Tahta Kurusu İlaçlama belki de en zor böcek ilaçlama yöntemlerinden biridir. İnsanlar ev ilaçlama konusunda genellikle yaşadıkları şikayetlerin had safhaya ulaşmasından sonra haşerelerle verilen mücadele kapsamında ilaçlama desteği talep etmek eğilimindedir. İstilacı böcekler arasında mücadelesi hayli zor olan tahtakurusu basit ilaçlar ile asla ortamdan arındırılamaz. Tahtakurusu ilaçlama şirketi olarak, garantili tahta kurusu ilaçlama yapıyoruz diyerek insanları yanılmaktan kesinlikle uzak duruyoruz.

Çünkü tahtakurusunun yok edilmesi için düzenli ev ilaçlama servisi almanız gerekebilir. Kullanılan ilaç ne kadar kaliteli olursa olsun bu haşereler gececi türler olup en dip bölgelere gizlenirler. Evinde tahtakurusu istilası olup olmadığını öğrenmek için öncelikle onları iyi tanımalı ve saklandıkları bölgeleri kısa aralıklarla gözlemlemelisiniz. Çoğunlukla pire ve tahtakurusu ısırıkları karıştırılan bir özelliklerde olduğu için onları ayırt etmek hiç de kolay olmayacaktır.

Evinizde zararlı ısıran böceklerin varlığından şüphe de iseniz emin olmak için cevabını bilmeniz gerekir. Öncelikle onların varlığını kanıtlayan yerleri tespit edip belirlemeden tahta kurusu ile mücadele etmek oldukça zordur. Böcek ve haşerelerin yaşam alanlarında bıraktıkları izler ile varlıkları tespit edilebilir. Öncelikle tahta kurusu neye benzer? Tahtakurusu nasıl bir böcektir? sorularına yeterli bilgiyi bulmanız oldukça önemlidir.

Tahta Kurusu İstilasına Göre Mücadele Zorlaşır

Binaların eski olması, duvar kağıdı kullanılması, ahşap parke ve döşemelerin varlığı yatak tahtakurularının gizlenip üremesinde önemli rol oynar. Yatak altları ve dip bölgelerde ustaca gizlenir, geceleri harekete geçerek insanları ısırıp kan emerler. Evde yoğun şekilde ürediklerinin en belirgin işareti pis ve itici bir kokunun oluşmasıdır. Bireysel mücadele ile tahtakurusunu evden temizlemek asla mümkün olmaz.

Yetişkin tahta kurusu neye benzer? diyorsanız kahverengi görünümlü, elma çekirdeğini andıran yaklaşık olarak 5 milimetre boyutunda yassı şekille bir böcektir. Gizli yerlere saklanma konusunda oldukça yetenekli bir canlıdır. Karanlıkta daha fazla ortaya çıkar, aydınlık ortamları pek sevmezler. Bu nedenle gündüzleri insanlar tarafından görülmesi zor olan tahta kurusu yavrusu ise ortalama bir iki milimetre boyundadır ve küçük olduğu için oldukça zor fark edilir.

Tahta kurusunun yumurtası ise adeta bir toplu iğne başı kadar küçüktür. Bu nedenle tespit edilmesi neredeyse imkansız gibidir. Renk olarak beyaz bir görünüme sahiptir tahtakurularının yumurtası genellikle birbirine yapışık halde toplu bir şekilde bulunur. Detaylı bir arama ile fark edilme ihtimalleri yüksek oranda mevcuttur. uzun zaman hiçbir şekilde beslenmeden hayatta kalabilen tahtakuruları kan emdikten sonra kırmızıya yakın koyu kahverengi veya kırmızı görünürler. Tahtakurusu sesi insanlar tarafından duyulmayan bir özelliktedir.

Tahta Kurusu Isırığı Belirtileri

Evde tahtakurusunun varlığını anlamak için ilk başta belirtilere odaklanmanız gerekir. Tahta kurusunun zararları sağlık yönünden oldukça sıkıntılı bir süreçtir. Evde tahtakurusu istilasının belirtileri özellikle sabah uyandığınız zaman kol, bacak ve boyun bölgesinde yoğun ısırıklar ile karşılaşmanız olarak dikkat çeker. Vücudunuzda başka bölgeler kaşınıyor ve ısırıklar sırayı takip eden bir özellikte kızarıklık meydana getiriyorlar ise tahta kurusu olduğundan şüphe etmeniz gayet doğaldır.

Tahta kurusu belirtileri içinde hareketleri belli bir bölgede yoğun şekilde görünür. Vücudun farklı bölgelerinde tahtakurusu ısırıkları ile karşılaşıyorsanız evinizde birden fazla yoğun bir böcek varlığına delildir. Birkaç tahtakurusu ise evde istilanın başladığı anlamına gelir. Ancak bilmeniz gereken her böcek ısırığı tahta kurusu ısırığı değildir. Bu nedenle böceklerin belirtilerini ve özelliklerini incelemenizde fayda vardır. Tahta kurusu geceleri vücudunuzda ısırmadan önce bölgeyi uyuşturan bir salgı kullanır.

Isırırken tahta kuruları sancı ve acı hissettirmez ancak geride ısırık ve kızarıklık belirtileri bırakır. Yoğunluğuna göre kaşıntı hafif olabileceği gibi alerjik bünyeli kişilerde bu daha fazla yoğunluk gösterir. Yoğun tahta kurusu şikayetlerinde çarşaf üzerinde küçük kan damlalarının görülmesi gayet olağandır. Hiç kuşkusuz geceleri beslenmek için tahta kurlarının yatağa gelerek insanlara musallat olduğu bilinen bir gerçektir. Hızlı üreme potansiyelleri nedeniyle tahtakurusu İstilası için birkaç tane böceğinin eve girmesi yeterlidir.

Bu nedenle tahtakuruları ile mücadelede çok akıllı ve erkenci davranmanız şarttır. Evlere gelen tahta kuruları nerelerde gizlenir? tahta kuruları gündüzleri ışıktan rahatsız olduğu için ortalıkta dolaşmaz dip bölgelerde saklanmayı tercih ederler. Temel besin kaynakları insanlar olduğu için yatakların iç bölgelerinde, nevresim aralarında, elbiselerin dikiş ve düğme bölgelerinde, yatak odalarının içinde ve ek aralarında bulunurlar. Daha çok yatak odasını kendilerine hedef seçtikleri için yatağın birkaç metre etrafında kolay beslenebilmek için yuvarlanırlar.

Tahta Kuruları Nerelerde Görülür?

Özellikle yatak başlığının arka kısmı, döşeklerin içi, çarşafların katları ve dikiş bölgeleri, yorgan ve yatak etrafları, duvar içindeki çatlaklar, pirizlerin içi, döşeme araları, kapı arkası, mobilya içleri ve loş bölgeleri severler. Tahtakurularının en fazla yuvarlandıkları alanlar olarak dikkat çeken bu yerler aslında insanların direkt yattığı kısımlara yakındır. Evde tahta kurusu olduğu nasıl anlaşılır? diye merak ediyorsanız öncelikle belirtileri varlıkları ve yatakta küçük kan lekelerinin görülmesi olarak dikkat çeker.

Tahta kuruları ile mücadele etmek bireysel olarak çok zordur. Tahta kurusu neden olur? diyorsanız bu böceklerin temizlikte alakaları çok yüksek seviyede değildir. Kirli ortamlarda daha fazla görünmelerine karşın temiz ortamlarda rahatlıkla tahtakurusu şikayetleri yaşanabilir. Ancak dağınık kıyafetleri ve yoğun eşyaların olduğu yerlerde daha çok ürer ve gizlenirler. Tahtakuruları ile mücadelenin başında düzenli bir mekan ve temizlik başta gelir.

Muhtemel tahtakurusu yuvası olabilecek yerlerin süpürgeyle derinlemesine çektirilip temizlenmesi ve yüzeylerin silinmesi şarttır. Tahtakuruları yüksek sıcaklığa direnç gösteremez ve ölürler. Dip bölgelerdeki tahtakurularını yok etmek için buhar makinesinden faydalanmak işinize yarayacaktır. Tahta kurusu yuvaları genellikle mobilyaların içi, duvardaki çatlaklar, tavan bölgesindeki perde takılan yerler. duvar kağıtlarının arkası ve kapı dipleri gibi pek çok bölgeyi içine alır.

Buralarda saklanan böceklere sıcak buhar makinesinin püskürttüğü buhar buralardaki böcekleri temizlemek için oldukça faydalıdır. Ancak buhar makinesinden çıkan buharın debi oranını iyi ayarlamanız gerekir. Çok fazla olursa sağa sola yumurtaların dağılmasına ve böceklerin yayılmasına sebep olursunuz. Tahta kurusunun zararları sağlık açısından hiçte hoş olmayan özellikler sergiler. Tahtakuruları vücutta açık oldukları her yeri ısırabilme potansiyeline sahiptir. Geceleri genellikle uyurken açılan bölgeleri ısırırlar.

Tahta Kurusu Isırığının Yan Etkileri

Tahta kurusunun en fazla ısırdığı yerler genellikle kol, bacak, omuz, eller, yüz ve boyun bölgeleridir. Pek çok insan tahtakurularının ısırdığı kırmızı küçük kabarcıklar ile uyanır. Pek çok tahta kurusu ısırığı insanlarda sıkıntı ve rahatsızlık hissi verir. Özellikle bebekler ve çocuklarda tahta kurusu ısırığı zararları daha fazla hissedilir. Tahtakurusu ısırdıktan sonra sabah kalktığınızda ciltte genellikle yanma ve ağrı hissi taşıyan bir özelliktedir.

Ortası koyu kabarık ve çevresinde açık şişkin açık renk olan şişkin bir bölge kırmızı küçük kabarcıklar çizgi halinde ısırıklar ayrıca içi su dolu kabarcık ile çevrili küçük noktalar görülür. Yatakta ve çarşaflarda kanamalardan kaynaklanan küçük kan lekeleri tahtakurusunun kan emdikten sonra damlayan kurumuş lekeler görülür. Ayrıca yetişkin hale gelen larvalar tarafından dökülen beyaz şeffaf deri döküntüleri de görülebilir. Tahta kurusu ısırıkları kişinin özelliğine ve cilt yapısına göre değişkenlik gösterir.

Çok nadir de olsa bazı insanlar tahta kurusu ısırıklarına ciddi reaksiyon gösterebilmektedir. Buda tıbbi açıdan yardım alınmasını gerekli kılar. Aşırı derecede reaksiyona giren insanlar da nefes darlığı, ciltte kabartılar, ateşlenme, bulantı ve grip gelir. Dilde şişkinlik, düzensiz kalp atışı gibi istenmeyen durumlar görülebilir. Tahtakurularının ısırmasına maruz kalan insanlar da çeşitli komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bu belirtiler cildin yüzeyinin delinmesinden kaynaklanabilmektedir.

Uykusuzluk insanların en çok çektiği sıkıntılardan biridir ısırık oluşması sonucunda uyku düzeninde ve geceleri uyanma gibi huzursuzluk veren durumlar gerçekleşebilir. İnsan sağlığında kötüye gidiş depresyon, yorgunluk ve yorgun düşme gibi durumlar görülebilir. Son yıllarda evleri ve otelleri istila etmeye başlayan tahtakuruları mutlaka profesyonel mücadeleyi zorunlu kılar. İnsanlar tarafından denenen bir çok yönteme karşı halen varlıklarını sürdüren bu böcekler oldukça dayanıklı ve zor ölen bir yapıdadır.

Tahta Kurusu Evlere Nasıl Taşınır?

Otel ve evlerde tahta kurusu istilası ne kadar fazlaysa çözümde o kadar zorlaşmaktadır. Bu da bireysel olarak tahtakuruları ile mücadeleyi imkansız kılmaktadır. Bu gibi durumlarda tahta kurularının hızla yayılması önlenmeli mekanın tahta kurusu istilasına karşı korunması için bir an önce profesyonel destek almayı zorunlu kılar. Küçük boyutları ve gündüzleri dip noktalara gizlenmeleri nedeniyle tahtakurusu varlığını anlamak oldukça zordur. Evlere tahtakuruları nasıl gelir? pek çok insan tahta kurusunun pislikten kaynaklandığını düşünebilir.

Ancak kesinlikte ilgisi yoktur. Sadece dağınık ortamlar yaşamaları için oldukça elverişli imkan sağlar. Milimetrik küçük yapıları ile kolay fark edilmezler ve saklanmada becerikli oldukları için insanların dikkatini çekmezler. Evde tahta kurusu görünmesi dış ortamlardan ya da otel gibi bölgelerden eve taşınmış olma ihtimalini yükseltir. İnsanlardan kan emmek için insanlara yakın yerlerde yuvalanırlar. Eve giren tahtakurusu çarşaf, yorgan, yastık ve diğer kıyafetlerin arasına yapışır.

Şayet bir şehre seyahat etmiş ve konaklama için otelde kalmışsanız valizinizi mutlaka yerden yüksek bir yere koyun. Ayrıca kıyafetlerinizi kapalı poşetler içinde bulundurun açıkta bırakacağınız kıyafet ve valizlere tutunarak, elbiselerin düğmelerine ceplerine yapışarak evlerinize kolaylıkla taşınırlar. Ayrıca tahtakuruları loş ve nemli depolarda yer alan mobilyaların içine yuva yapabilir. Özellikle mobilya mağazalarında bu tür sorun oluşması durumunda yeni aldığınız mobilyalarla evinize kadar girebilirler.

Evde tahta kurusu istilası nasıl anlaşılır? tahta kurusu gözle görülür mü? diye merak edebilirsiniz. Yetişkin tahtakuruları 5 milimetre civarındadır. Yavrular ise daha küçük ve 2-3 milimetre aralığında olur. Küçük beyaz şeffaf bir renge sahip olan tahta kurusu yumurtası ise 1 milimetredir. Bu nedenle ilk bakışta görülmeleri oldukça zordur. Tahtakurusu yuvası olabilecek alanlar güçlü ışığı olan bir fener yardımı ile gece karanlıkta görülebilir. Tahtakurusu istilasının yaşandığı bölgede bu canlıların yuvalarında ve yumurtada bıraktıkları yerlerde kötü bir koku yayarlar.

Tahta Kurusu Evde Nerelerde Gizlenir?

Tahta kurusu istilasını anlamak için evin dip köşe bölgelerine bakmakta fayda vardır. Tahta kurusu nerelerde olur diyorsanız insan ve hayvan kanı ile beslenen tahtakuruları gündüzleri gizlenirler. Işıktan uzak karanlık olan bölgeleri kendilerine hedef seçerler ve insanlar uyuduktan sonra ortaya çıkarlar. Bu nedenle evinizde tahtakurusu olup olmadığını kontrol edeceğiniz yerler genellikle dip bölgelerdir. Tavanlar, döşemelerin arası, duvardaki çatlaklar, tahta kurusu yuvası olmaya elverişli noktalar olarak dikkat çeker.

Tahtakurularının zıplama, uçma gibi bir yetenekleri yoktur. Beslenmek için insan kanına ve hayvan kanına ihtiyaç duyarlar. Evinizde yerleşmeye başladıktan sonra duvardaki prizler ile elektrik düğmelerinin altları, hoparlör içi, elektronik eşyaların araları, pencere pervazları, kapı dipleri, süpürgelik altları gibi pek çok yere yerleşebilirler. Evde tahta kurusu olduğu nasıl anlaşılır? diyorsanız buralara özellikle dikkat etmenizde fayda vardır.

Tahta kurusu istilasının yaşanıp yaşamadığını anlamanın yolu yatakların kenarlarını ve yatak bölgelerini dikkatlice kontrol etmenizde fayda vardır. Buralarda tahtakurusu yumurtaları olup olmadığını anlamanız gerekir. Evde tahta kurusu olmaması için neler yapılır? insanların kıyafetlerinde ve eşyalarda yaşadıkları bir yerden başka bir yere kolaylıkla taşınabilirler. Bu nedenle korunmak için nemli loş ortamlara girip çıkarken dikkatli olmalısınız. Bodrum, garaj, otopark gibi yerler buraların başında gelir.

Ayrıca evinizin etrafında hayvan besliyorsanız kulübesi ile yatağını sık sık kontrol etmelisiniz. Tahtakuruları mobilyaların içine gizlenerek buralarda üreyebilir buralara dikkatlice bakılmasında fayda vardır. Mobilyaların içi, kaplama bölgeleri, minderler, ayakları, düğüm altları önemlidir. Özellikle ikinci el mobilya alanların tahta kullarına karşı çok dikkatli olması önemlidir. Eve girdikten sonra kapı ve pencere pervazlarının boşluklarına gizlenirler. Buraları silikon yardımı ile doldurmak tahtakurusunun yuvasını önlemek açısından son derece önemlidir.

Tahta Kurusuna Karşı Bireysel Önlemler

Şayet seyehata çıkıpta otelde birkaç gün kalacaksınız tedbirli olmanızda fayda vardır. Kıyafetlerinizi kılıflarının içine koymanız tahtakurularının cep düğmeleri ve cep içlerine yerleşmesini önler. Ayrıca yattığınız yatağın çarşafını, yorganlarını, battaniyelerini, havluları kontrol etmelisiniz. Tahta kurusu ile mücadele etmek için oldukça önlem almak çok önemlidir. Tahtakurusu olabilecek alanları titizlikle temizlemek gerekir.

Zarar vermeyecek bölgeler sert bir fırça yardımıyla derinlemesine fırçalanarak buralardaki yumurtalar ve yavrular temizlenebilir. Yarık, oyuk ve duvar kağıdı altı gibi yerler iyi incelenmelidir. Tahta kuruları nasıl olur? diye merak ediyorsanız mutlaka tahtakurusu ilaçlama firmasından ilaçlama desteği almalısınız. Bireysel olarak elektrik süpürgesi ile dip köşelerin ve kuytu yerlerin sık sık temizlenmesi gerekir. Ayrıca buhar makinesi ile oyuk yerler ve çatlakların temizlenmesi önemli etkenlerin başında gelir.

Ayrıca geçici çözüm olarak daha iyi ürünlerin satıldığı yerler ve eczanelerden alacağınız haşere ilaçları da tahtakurularının mekanda yayılmasını engeller. Doğal tahtakurusu kaçırıcı malzemeler olan biberiye yağı, lavanta esansı, çay ağacı yağı ve diğer bitkisel çözümler tahtakurusu ile mücadelede kısa vadeli çözümler sunabilir. Tahta kurusu sirke kullanılarak kaçırılır mı? evlerde tahta kurusu ısırığı maruz kalmamak için ne yapmalıyız? gibi çok sayıda soru ile karşılaşırız.

Tahta kurusu sirkeli su yardımıyla belli bir süreliğine kaçınılabilir. Ayrıca tahta kurusu tarafından ısırıldıysanız tahta kurusu ısırığı tedavisi evde çeşitli kremlerle bu bölgeyi yıkayarak kolonyayla temizleyerek yapılabilir. Tahta kurusu uçar mı? tahta kurusu ısırığı zararları zehirlenmeye sebep olur mu? gibi endişe içinde iseniz tahtakurusu ölümcül bir hayvan değildir. Ancak kan emerek beslendiği için hastalıklı bir bünyeden aldığı kanı sağlıklı bünyeye bulaştırma riski mevcuttur. Tahtakuruları uçmaz ve zıplamazlar.

Tahta Kurusu Nasıl Ürer Ve Çoğalır?

Tahtakuruları nasıl ürer? dişi her çiftleşmede 1 milimetre uzunluğunda beyaz ve şeffaf biçimde tahta kurusu yumurtası bırakırlar. Dişi tahta kuruları yeterli besin kaynağı bulduğu takdirde daha hızlı küreme potansiyeline sahiptirler. Besin kaynakları olan uykudaki insanlardır insanların uyuduğunu antenleri vasıtasıyla dinleyerek geceleri beslenmek için insanlara saldırırlar. Şayet yeterli kaynak olmadığı halde başka yeni besin kaynakları arama yoluna koyulurlar.

Beslenmek için uygun ortam buldukları bölgede hızla üreme yoluna giderler. Dişi tahta kurusunun kaç yumurtası olur? yetişkin dişi bir tahtakurusu tek seferde ortalama 2 ile 7 arasında yumurta üretebilir. Ayrıca 12-18 arasında değişen ömrü boyunca da toplam 250 civarında tahta kurusu yumurtası meydana getirebilir. Bazı durumlarda bu sayının 500 e kadar çıkabildiği görülmüştür. Tahtakuruları yumurtasını bir araya getirip özel bir salgı ile birbirine yapışkan hale getirir. Yetişkin dişi bunları yere koyup çatlak döşeme arası mobilya içi gibi güvenli yerlere yerleştirilir.

Hiç beslenmeden uzun süre aç hayatta kalabildikleri için yeni kaynak aramaya yönelmelerinde yaşamlarını tehlikeye atmazlar. tahta kurusu beslenmeden önce açık kahverengi ya da renksiz olan bir görünüme sahiptir. Ancak beslendikten sonra kendi ağırlığının iki üç katı kadar şişebilir ve rengi koyu kahverengi ya da mora yakın bir renge bürünür. tahta kurusu yumurtalarının bekleme süresi 6 ile 15 gün arası bir zaman alır. Havanın sıcaklığına ve nem dengesine göre bir iki mili metre boyutlarında tahta kurusu yavrusu ortaya çıkar.

Tahta kurusu yavruları olgunlaşana kadar gereken sürenin ortamın sıcaklığına bağlı olarak 3 hafta kadar bir zaman aldığı bilinmektedir. Ancak ortamın ışık ve soğukluğunun şiddetine göre 4 aya kadar uzayabilmektedir. Daha sonra üremeye geçerler sistemli üreme ile bir dişi tahtakurusunun varlığından altı ay yada 1 yıl zamanda5000’e yakın tahtakurusu yavrusu ortaya çıkabilmektedir. Bu rakam oldukça yüksektir ve insanların mekanlarında çok ciddi anlamda tahta kurusu istilası oluşmasına sebep olur.

Tahta Kurusu İle Mücadele

Tahta kurusu çeşitleri tarihin ilk zamanlarından beri varlıklarını sürdüren ve insanlar için sıkıntı kaynağı olan özellikleri ile dikkat çeker. Yaklaşık olarak 75 e yakın tahtakurusu çeşidi olduğu bilinmektedir. Bunlardan en bilineni hiç kuşkusuz evlerde görülen tahtakurularıdır. Ortama uyum sağlamak için ılıman ortamları tercih ederler. Soğuk havalarda yarı uyku konumuna geçerek beklerler. Beslenmek için insanları tercih etmelerine karşın genellikle kuşlar ve diğer canlılarla beslenmeyi tercih ederler.

Tavuk çiftlikleri, yarasalar ve kümes hayvanları gibi canlılarda tahta kurularını görme durumu hayli yüksektir. Tahta kurusu ilaçlama oldukça zor olduğu için istilanın boyutuna göre ilaçlama servisi verilmesi gerekir. Yoğun şikayet olan mekanda tahtakurusu ilaçlama servisi 2-3 hafta ara ile yeniden yapılması gerekir. Tahtakuruları çok yumurta bıraktığı için kullanılan ilaçlar çoğunlukla tahtakurusu yumurtalarına zarar vermez. Özellikle parke altı, kapı pervazı, duvar çatlakları gibi dip bölgelerdeki yumurtalara ilaç işlemez.

Bu yumurtalar daha sonra çatlamaya geçer yumurtalardan yavru tahtakuruları çıkar. Bu nedenle 2-3 hafta sonra tekrar bir ilaçlama serisi almak çok daha faydalı olur. Tahta kurusu ilaçlama firmaları değişik tahta kurusu ilaçlama fiyatları ile hizmet vermektedir. Ancak hemen şunu belirtelim ucuz tahta kurusu ilaçlama fiyatı verenlerden şiddetle kaçınmanız gereklidir. Tahta kurusu ilaçlama yöntemleri sprey uygulama ve sisleme yöntem olarak iki ana özelliğe sahiptir.

Yeni başlayan şikayetlerde spreyli ve kokusuz ilaçlama işe yararken yoğun istila yaşanan mekanlarda kokusuz ilaçlama ve spreyli uygulama yetersiz kalır. Bu gibi durumlarda sisleme tahta kurusu ilaçlama yöntemini talep etmeniz kesinlikle önerilir. Yaklaşık olarak 100 metrekarelik bir alan için tahta kurusu ilaçlama fiyatı 140 lira civarındadır. Tahta kuruları memelilerden, kuşlardan kan emerek beslenebilirler. Genellikle ışık olmayan dip bölgelerde gizlenirler. En çok bilinen türü koyu kırmızımsı, kahverengi renkte ve 5 mm boyunda olan Cimex lectularius ‘tur.

Doğru Mücadele Başarı Getirir

Başlangıçta yarasa paraziti olduğu varsayılan bu hayvanların, mağara devrinden sonra insan paraziti olduğu düşünülmektedir. Tahta kurusu ısırması ile herhangi bir hastalık geçtiği bildirilmemiş olsa da hastalıklı bir bünyeden taşıdıkları kanı bulaştırma yönünden tehlikeleri mevcuttur. Ayrıca hassas bünyeli insanlarda alerjik reaksiyon ve yan etkilere sebep olurlar. tahta kurusu havanın sıcak veya soğuk olmasından bağımsız olarak her ortamda canlı kalabilir.

Çok soğuk havalarda yarı uyku durumuna geçerek hiçbir şey tüketmeden 1 yıl kadar hayatta kalma özelliğine sahiptir. Böcek ilaçlarının öldürücü etki sağlaması için direkt olarak vücutlarına ilaç etki etmesi gerekmektedir. Tahta kurusundan kurtulma yolları içinde en etkili yöntem hiç kuşkusuz ulv ilaçlama tekniği olarak bilinen sisleme yöntemidir. Kullanılan ilaçlar ve özenli uygulama tahtakurularının yok edilmesinde son derece önemli bir etkendir. Bireysel ve amatör çabalarla tahtakurusunu yok etmek mümkün değildir.

Yapılan yanlışlar arasında amatör ilaçlar ile kontrol altına almaya çalışmak ilaçların direkt üzerine gelecek şekilde uygulanmaması vardır. Evlerin kutu köşelerinin es geçilmesi veya sıkılan ilaçların alakasız yere uygulanması gibi yanlışlar ilk başlarda gelir. Tahta kurusu ile mücadele uzmanlık gerektiren bir durumdur tahta kurusu ilaçlama firmaları tahtakuruları ile mücadele için en etkili ilaçları kullanmak zorundadır. Yoğun şikayetlerde sisleme yöntem tercih edilmelidir.

İstanbul tahta kurusu ilaçlama firması olarak biz daima işimizi en iyi şekilde yapıyor ve en etkili ilaçları kullanıyoruz. İnsanlar tahtakuruları hakkında çok sık sorular yönetmektedir. Tahta kurusu neden olur? tahta kurusu nedir, tahta kurusu ısırığı hastalık yayar mı? gibi çok çeşitli sorular yönetilmektedir. Tahta kurusu ile doğal mücadele olur mu? tahta kurusu neyi sevmez? diyorsanız tahta kurusu sirkeli suyu pek sevmediği için evin zeminlerini sirkeli su ile temizleyebilirsiniz.

Tahta Kurusu Neden Olur?

Bilindiği gibi son yıllarda evleri ve otelleri ciddi anlamda istila etmeye başlayan bu kırmızılı elma çekirdeğine benzeyen böceklerle mücadele oldukça büyük önem taşımaktadır. Bireysel olarak denenen pek çok yönteme karşın bir türlü ortadan kaldırılamayan tahtakuruları insanlar için adeta kabus gibi bir hal almaktadır. Bireysel olarak tahtakuruları ile başa çıkmak mümkün değildir.

Evinizdeki tahtakurusu istilası ne kadar yayılmışsa onlarla mücadele o denli zorlaşacaktır. Evde bireysel olarak tahta kurularına karşı çözümler aramak yerine tahtakurusunun varlığı artış göstermeden bir an önce tahta kurusu ilaçlama firmaları ile çalışmanız gerekir. Tahtakurusu nereden gelir, evde tahta kurusu neden olur? nerelerde yuvarlanır gibi pek çok arayışlara giren insanlar kendilerini ısırıp zarar veren tahta kurularından bir an önce kurtulmak istemektedir.

Tahtakuruları gececi böcekler olarak genellikle kuytu köşe ve dip bölgelere gizlenirler. Bu nedenle gündüzleri pek ortalıkta dolaşmaz gece karanlığında ortaya çıkarlar. Tahtakurusu evin pisliğinden oluşan bir böcek türü değildir. Ancak dağınık ortamlar yaşamaları için oldukça ideal şartları sunar. Milimetrik boy yapıları bakımından kolay fark edilmeyen bir özellikleri vardır.

Tahtakurusu gündüzleri kuytu, kenar bölgelerde gizlenerek geceleri beslenme amacı ile yerlerinden çıkarlar. Bir evde tahtakurusunun görülmesi büyük ihtimalle gittiğiniz bir misafirlikten, eve gelen birinden ya da otel ve seyahat için konakladığınız bir yerden getirme ihtimalinizi güçlendirir. Tahtakurularının besin kaynağı olan insanlara yakın yuvalandıkları için genellikle yatak odalarını kendilerine hedef yuvalanma alanları seçerler.

Tahta Kurusu Evde Nere Yuva Yapar?

Özellikle yatak bölgesinde çarşaf, yorgan, yastık ve mobilyaların arasına saklanırlar. Otellerde genellikle insanların buraya sürekli değişik bölgelerden gelmesi ile tahta kurusu yoğunluğu görülmektedir. Şayet seyahate çıkmış ve bir otele gitmişseniz konaklamak için kaldığınız otelde yere bıraktığınız valizlere tutunarak taşınabilirler. Ayrıca kıyafetlerinizi yerleştirdiğiniz dolaplarda kıyafetlerin arasına girerek ceplerine ve düğme altı gibi bölgelere yerleşirler.

Ayrıca havası ve nemli depolarda bulunan mobilyaların içine ciddi anlamda yuva yapabilirler. Buradan başka yere taşınan eşyaların içerisinde giderek temiz mekanlarda da tahtakurusu istilasının başlamasına sebep olurlar. Evde tahta kurusu olduğu nasıl anlaşılır? tahta kurusu istilasının belirtileri nelerdir, eve giren tahta kurusu gözle görülür mü? merak ediyorsanız hemen belirtelim zor anlaşılırlar.

Yetişkin tahtakuruları ebat olarak ortalama 5 milimetre civarındadır. Yavru tahta kurusu ise ebat olarak 2- 3 milimetre arasında değişir. Tahta kurusu yumurtası ise sadece 1 milimetre boyunda ve beyaz renkli olur. Bu nedenle çıplak gözle gündüz saatlerinde görülmesi oldukça zor bir özelliktedir. Geceleri ise tahta kurusu yuvası olabilecek alanlar güçlü ışık yayan fener yardımıyla aydınlatılarak kolaylıkla görülebilir.

Sabahları özellikle insanların kol, bacak, boyun bölgelerinde kızarıklıklar ve kaşıntı oluşmasına sebep olurlar. Evde tahta kurusu olduğu nasıl anlaşılır? tahta kurusu evi nasıl istila eder? diye merak ediyorsanız tahtakurusu yoğunluğu gözlemlemek gerekir. Yuvalandıkları bölgelerde ortaya çıkardıkları pis kokudan onların varlığını anlayabilirsiniz. Tahta kurusunun belirtileri arasında en yaygın olanı insanların vücudunu ısırıp kızarıklık ve kabarıklık bırakmalarıdır.

Tahta Kurusunun Zararları Nelerdir?

İnsanlara şikayet sebebi olan en yaygın olanı Cimex lectularius Diye adlandırılan türdür. Ve evlerde oldukça fazla görülür. tahta kurularının minik vücutları ve yası görünümleri ile kolay kolay fark edemedikleri bilinmelidir. gündüzleri genelde yuvalarında dinlenip geceleri dışarı çıkar ve dış etkilerden bu şekilde kolaylıkla kurtulabilirler. Tahta kurusunun sesi olmadığı için evinizde başka sesler duyuyorsanız bunlar muhtemelen başka canlılara aittir.

Evinizde uçan bir tahta kurusu hayal ediyorsanız bu kesinlikle yanlıştır. Çünkü tahtakuruları uçmaz küçük kanatları bulunmasına karşın tahtakuruları ne uçar neden zıplar. Isıran böceklerden farklı olarak tahta kurusu ısırığı ısırma sırasında herhangi bir acı ve sancıya sebep olmaz. Ancak belirgin bir kızarıklık ve cilt hassasiyeti ne göre şiddeti değişen kaşıntı ile şişlik meydana gelir. En fazla bebekler ile küçük çocuklarda cilt sorunlarını tetiklerler.

Yatak ya da çarşafın altında küçük kan lekeleri görüyorsanız tahta kurusu ile başınız dertte demektir. Tahta korularının istilaları en fazla yumurtalarını bıraktıkları bölgelerde görülür ve kötü kokar aynı zamanda evin her tarafına yayılır. Tahta kurusu nerede olur? tahtakurusu nerelere yuvarlanır? diyorsunuz karanlık alanlarda geceyi bekler ve beslenmek için insanları gördükten sonra ortaya çıkarlar.

Tahtakuruları döşemelerin arası, tavandaki ve duvardaki çatlaklar, oyuklar, parke altları, kapı pervaz dipleri, resim çerçeveleri, duvardaki delikler gibi farklı bölgelerde yuvarlanırlar. Tahta kurusu sirke kokusu ile uzaklaştırılır mı? diyenlerin bilmesi gereken bu canlılar doğal kaçırıcılarla kesinlikle yok olamaz. Bu nedenle tahta kurusu sirkeli su ile ölmez. Tahta kurusu ısırığı İnsan vücudunda şişlikler oluşmasına, kızarma ve kabarcıklar görünmesine sebep olur.

Gece Tahta Kurusu Nerelerde Gizlenir?

Tahta kurusu ısırığı tedavisi için ilerleyen aşamalarda mutlaka doktora başvurmanız gerekir. Tahta kurusu uçar mı, tahta kurusu neyi sevmez? Tahtakurusunun uçma ve zıplama gibi özellikleri yoktur. Ancak kendilerinin besin kaynağı olarak gördükleri insanlardan beslendikleri için kolay kolay onların etrafından uzaklaşmazlar. Bu yüzden yatak içleri ve yatağın etrafındaki bir kaç metrelik alan en fazla tahta kurusu yuvası olmaya müsait bölgelerin en başında gelir.

Yatak başlıkları, yatağın içi, çarşaflar ve dikiş katları, yorgan dikiş bölgeleri, nevresimler ve baza içler gibi bölgeler tahta kuruları için potansiyel bölgelerdir. Şayet geceleri bir şeyler tarafından ısırılıyor veya kaşıntı yapanın ne olduğunu merak ediyorsanız bu canlıların ısırma boyutları size fikir verebilir. Tahta kurusu ısırığı nasıl ayırt edilir? diyorsunuz boyun ve sırt bölgesinde kümeler halinde 5-6 tane şişlik oluşur.

Muhtemelen bu tahtakurusunun ısırdığı bölgelerdir. Tahtakuruları evinizde yerleştikleri zaman genellikle elektrik düğmelerinin içleri, duvardaki delikler, parke araları, elektronik eşyaların içi, duvardaki çivi delikleri, resim çerçeveleri gibi pek çok bölgeye yuvarlanırlar. Evde tahta kurusu olduğu nasıl anlaşılır? diye merak ediyorsanız bu gibi yerleri dikkatlice incelemekte fayda vardır.

Evde tahtakurusu olmaması için bazı tedbirler almak oldukça faydalıdır. Özellikle tahta kurusundan korunabilmek için garaj, bodrum gibi nemli ortamlara girip çıkarken tedbirli olmakta fayda vardır. Buralarda dolaşırken ayakkabıların altına bile yakışabileceklerini aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Eve getirilen bir kaç tahta kurusu yumurtası evin içinde istila oluşturmaları için yeterli olacaktır. Evde hayvan besliyorsanız kulübesini ya da yatağını sürekli kontrol etmelisiniz.

Tahta Kuruları Nasıl ÖnlenirTahta Kurusu Evlere Nasıl Taşınır?

Evcil hayvanların tüyleri arasında saklanarak evlerinize taşınabilirler. Ayrıca mobilya içlerine yuvarlanma yeteneği olduğu için satın aldığınız mobilyaların içini, kaplama bölgelerini iyice kontrol etmenizde fayda vardır. Özellikle mobilyaların bölmeleri, minderler, ayak bölgeleri ile altları gibi yerler önemlidir. İkinci el mobilyaların mutlaka detaylıca temizlenmesi gerekir.

Ayrıca pencere pervazları, kapılar, alçı ya da silikon doldurularak etraflarındaki çatlaklar kapatılmalıdır. Buralarda gerekli tedbirler alınarak tahtakurularının buraya yuvarlanması ve herhangi bir yuva yapması engellenmelidir. Bir otele gidipte konaklayacağınız zaman valizinizi karanlık bölgelere koymayın. Bunun yerine masanın üstüne ya da valiz rafları varsa oraya yerleştirin. Tahtakuruları valizlere tutunarak evinize kadar gelirler.

Şayet iş nedeni ya da her hangi bir seyahat nedeniyle bir otelde konaklayacaksanız yanınızda kıyafetleri koyacağınız kılıfların olmasına dikkat edilmelidir. Bu kılıflar sizin kıyafetlerinizi tahtakurularından korumaya yardımcı olur. Özellikle tahtakuruları otellerde yatak, çarşaf, yorgan, battaniye ve bazaların arasında gizlenir. Şayet bu eşyaların temizliğinden emin değilseniz kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Tahta kurusu ile mücadele etmek oldukça zordur. Evde tahtakurusu yuvası olabilecek her alanın kapsamlı bir şekilde temizlenmesi ve profesyonel ilaçlama firmalarınca ilaçlanması şarttır. Tahta kurusu yüksek sıcaklıkta ölür nedenle evin dip köşelerinde tahtakurusu varsa buraların yüksek kapasiteli buhar makinesi ile temizlenmesi son derece faydalıdır. Tahta kurusu duvar içlerindeki çatlaklar, mobilyalar, oyuklar, tavan ve döşemeler gibi pek çok bölgede olabilir.

Tahta Kurusu Nasıl Öldürülür?

Evdeki Tahtakurusu nasıl ölür? diyorsanız bireysel yollar ile tahta kurularını yok etmek oldukça zordur. Ancak tahtakurusu yumurtalarını ve yavrularını çektirebilmek için evin dip kenar bölgelerini elektrik süpürgesi ile çektirebilirsiniz. Ayrıca vakum makinesi işinize yarar şayet evinizde buhar makinesi varsa dip köşeleri, yatakların içi, mobilyalar gibi yerleri yüksek buhar makinesiyle vakumlama yapılır.

Tahta kuruları ve tahta kurusu yumurtaları oldukça küçük olduğu için gözle görülmesi zordur. Tahta kurusunun sevmediği kokular arasında biberiye yağı, lavanta esansı, çay ağacı yağı gibi bitkiler yer alır. Tahta kurusu ile mücadelede için bitkilerden faydalanmak belli bir ölçüde onları uzak tutabilir. Ancak istila olan yerlerde pek bir işe yaramayacaktır. Şayet evdeki tahta kurularından nasıl kurtulurum? evdeki tahta kuruları nasıl yok edilir? diyorsanız bireysel çabalar ile zaman kaybetmeyin.

Profesyonel tahta kurusu ilaçlama firmasından destek almanız gerekir. Tahtakurusu ilacı diğer haşerelere karşı kullanılan ilaçların içeriğinden oldukça farklıdır. Zor ölen böcekler oldukları için pire ve tahtakurusu gibi canlılar üst seviyede ilaçlar ile ilaçlanmalıdır. Böcek ilaçlama tahta kurularına karşı değişik ilaç ve yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Tahta kurularının yok edilmesi için en etkili ilaçlar kullanmak şarttır.

Tahta kurusu neden olur? tahta kurusu ile nasıl mücadele edilir? diyorsanız bilmeniz gereken bu canlılar son derece dirençli ve böcek ilaçlarına karşı oldukça sağlam yapıları mevcuttur. Ayrıca dip bölgelere gizlendikleri için çoğu zaman böcek ilaçları tam olarak öldürmeyebilir. Tahta kuruları ile mücadele için dumanlı tahtakurusu ilaçlaması en etkili yöntemlerden biridir. Yaşadığınız tahtakurusu şikayetlerinde Atlas İlaçlama firmasını arayarak tahta kurusunun yok edilmesi için ilaçlama servisi talep edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir