Örümcekler yırtıcı hayvanlar olarak bilinir. Evde örümcek görüldüğü zaman Örümcek İlaçlama olası örümcek sokmalarından korunmak için yapılması gereken bir böcek ilaçlama türü olarak dikkat çeker. Örümcekler kendileri arasında birbirlerine saldırmaktan bile çekinmeyen yapıdadır. Örümceklerin beslenmek için avları çok çeşitlidir pek çok örümcek böcek türleri ile beslendiği için faydalı özellikleri mevcuttur. Bazı tropikal örümcek çeşitleri sürüngen, küçük kuş, memeliler, omurgalılar ve amfibyum gibi türlerle avlanarak beslenirler.
Bazı örümcekler avlarını ısırarak sokarlar bazıları ise üzerine sıçrayarak yakalar. Ayrıca suda balık, kurbağa, böcek avlayanlar da bulunmaktadır. Örümcek yakaladığı avını kıskaçlarına açılan zehir salgısı ile sokarak felç eder sonra iç organlarını eritici enzimler salgılayan tükürük salgısı ile akışkan hale getirir. Çok kısa bir zamanda havanın iç organları eriyerek sıvı bir şekle dönüşür örümcek midesindeki bir pompa gibi kullanarak sıvılaşmış emerek tüketir.
Bu şekilde çok kısa bir zaman içinde içi boş kabuk haline döner daha sonra örümcekler bu kabuğu ya olduğu yere bırakır, yada başka bir yere götürerek atar. Böcekler ve kuşlar örümceklerin avları arasında yer alır. Örümcek türlerinin ülkemizde 53 familya da toplamı 958 türünün bulunduğu tespit edilmiştir. Kısaca örümceklerin özelliklerine değinecek olursak 8 bacakları olup hem etçil hem de otçul olan türleri mevcuttur.
Ağ yaparak beslenen çok sayıda örümcek bulunmaktadır. Avcı ve saldırgan özellikleri ile dikkat çekerler aç bir özellikte olduğu yani oldukça doyumsuz bir canlı olarak dikkat çeker. Yakaladıklarını daha önce zehri ile sokar sonra da belirli bir süre bekler, içi sıvılaşmış hale geldikten sonra emerek boşaltır. Örümceklerin en sevdiği besinler arasında kuşlar ve böcekler ilk sırada gelir. Bireysel yaşayan bir özelliğe sahiptirler topluluk güdüleri örümceklerde gelişmemiştir.
Örümceklere Nerede Yaşar Ne Yer?
Örümceklerin solunum organları karınlarının alt bölgesinde bulunmaktadır yaptıkları örümcek ağı çok esnek ve oldukça sağlam bir özelliktedir. Bu nedenle çelik yelek yapımında kullanıldığı bilinmektedir. Örümcek ağını geceleri örmektedir akrepler de olduğu gibi örümcekler dişi çiftleşmeden sonra dişi örümcek erkek olanı yakaladığı zaman yer. Sanılanın aksine örümcekler renk körü bir özelliktedir kılcal damarlara sahip olmayan canlılardır. Yer yüzünde örümcek türleri hemen her bölgede yaşam sürmektedir özellikle en fazla görüldükleri yerler yağmur ormanları olarak dikkat çeker.
Ancak Everest dağının zirve bölgesinde bile yaşayan örümcek türleri olduğu görülmüştür. Örümceklerin özellikler arasında ilginç bir detay olan büyüme dönemindeki kopan örümcek bacağının yeniden çıkarak eksiğini tamamlayabilme özelliğidir. Örümceklerin yaşam süresi yaklaşık olarak bir buçuk yıl ya da 2 yıl arasında değişkenlik gösterir. Örümceklerin zararları nelerdir? zehirli özellikleri ile bilinen örümcekler insanları sokarak zehirler ve ciddi sonuçların ortaya çıkmasına sebep olur.
Ayrıca bitkilerde yaprak ve bitki köklerinin öz suyunu emerek zayıflayıp çürümelerine yol açarlar. Sebze ve meyvelere de zarar verdikleri bilinmektedir örümcek fobisi olanlar için ciddi psikolojik problemlere yol açarlar. Bu gibi insanlar evde örümcek gördüğü zaman oldukça büyük sıkıntı yaşamaktadır. Örümcekler özellikle binaların zemin katları, ortak kullanım alanları gibi bölgelerde yuvarlanır. Örümceklerin zararları nelerdir? diyorsanız öncelikle bunların yaşam bölgelerini bilmekte fayda vardır loş ve karanlık yerlerde yuva yaparlar.
Zehirli böcekler gurubunda yer aldıkları için insanları sokma potansiyelleri yüksektir. Daha çok insan vücudunda boyun, kol, el, yüz ve omuz bölgelerinden sokar. Örümcek sokması insanın dersinde 2 adet delik meydana getirir örümcek sokmasından sonra ağrı, yanma, şişlik, kaşınma, bitkinlik, nabız atması, soğuk terleme gibi zehirlenme belirtileri yaşanmaktadır. İnsanda hafıza kayıplarına yol açan örümcek sokması acele edilip tedavisi bir an önce yaptırılmadığı durumlarda ölümcül sonuçlara yol açar.
Örümceklerin Özellikleri Ve Zararları
Örümcek gıdaların ve eşyaların üzerinde dolaşarak mikrop bulaştırma potansiyeli olan bir canlıdır. Yeryüzünde örümcek türlerinin sayısı yaklaşık olarak 45 000 civarındadır bu örümcekler içinde çoğunluğu zehirli olmasına karşın pek çoğunda insanı öldürücü özelliklere şahit olunmaz. Ancak 30 kadar örümcek türü insanlar için ciddi zehirlenmelerin yaşanmasına yol açmaktadır. Eklem bacaklılar şubesinde yer alan örümcekler çoğunlukla böcekler ile karıştırılır.
Örümceği böceklerden ayıran en önemli özellik kafa bölgesine bağlı olunan 8 bacağın yer almasıdır. Örümceklerde kanat yoktur, pek çoğunda 8 adet göz bulunur. Ancak bazı örümcek türlerinde 4 ile 6 adet göz bulunduğu tespit edilmiştir. Mağaralarda yaşayan örümceklerin bazılarında gözler tamamen körelmiş bir özelliktedir. Örümcek gözünde hücre üzerindeki dizilişi türlerine göre farklılık gösterir. Örümcekler avlanmak için ısırma ve zehirlenme gibi yöntemleri sıkça kullanır.
Yemek boruları son derece dar olduğu için besinleri parçalayarak yiyemez. Bu nedenle vücut dışında sindirim yaparak avlarını tüketirler avını yakaladıktan sonra zehirler zehrindeki enzim yardımıyla parçalayıp sıvı hale getirir ve tüketirler. Örümceklerin sadece avlamak için değil düşmanlarından korunmak için de zehrini bir kalkan olarak kullanır. Evcil örümcek türleri ile zararsız örümcek türleri Anadolu’da pek çok evde İnsanların karşısına çıkar.
Türkiye’deki örümcek türleri arasında zehirli olanlar bulunmasına karşın pek çoğu zararsız ve çok düşük miktarda zehir taşır. Siyah örümcek türleri ve sarı örümcek türleri sıkça karşılaşılan örümcekler arasında yer alır. Örümcekler içinde çizgili örümcek türleri, zıplayan örümcek türleri gibi örümcekler görülmektedir. Zehirli örümcekler nasıl anlaşılır? diye insanlar çoğunlukla örümcekli sokmasından çekindikleri için araştırmalara girişmektedir. Orta Amerika’da yaşayan bir örümceğin akasya ağacı türü ile beslendiği keşfedilmiştir.
Zehirli Örümcek Türleri
Ülkemizde bulunan zehirli örümcek türleri kısaca şunlardır. Akdeniz karadul örümceği: bilindiği gibi karadul örümcekleri dünyada en zehirli örümcek türleri içerisinde yer alır. Akdeniz ülkelerinin pek çoğunda yaşam sürerler ülkemizde yaşayan türünün adı akdeniz karadul örümceğidir. Ankara, İstanbul, Adana, Mardin, Kars ve Van’da görülmüştür. Akdeniz karadul örümceği siyah renktedir üzerinde 13 benek yer alır bu benekler dişilerde kırmızı erkeklerde beyaz renkte oluşur.
Bazen sarı veya turuncu da olabilmektedir stepler, çayır, kümes, taş, odun, yığınları arasında yaşam sürerler. Bu örümceğin sokması nefes darlığı, kas ağrıları, kramp ve kas ağrılarına yol açmaktadır. Zehirleri çocuk ve yaşlılar için ölümcül tehlikeler barındırır. Akdeniz münzevi örümceği: bu örümcek türü ülkemizde Muğla, Hatay, Kahramanmaraş ve Mardin’de görülmüştür. Vücut rengi soluk beyaz, parlak turuncu, kahverengi tonlarında görülmektedir. Yaşam yerleri mahzenler, kulübeler ve atölyeler olarak dikkat çeker.
Isırma sonucunda ciltte açık yaralar meydana gelmesine sebep olur. Sarı kese örümceği: kese örümceği olarak da isimlendirilen bu tür ülkemizde İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde karşılaşılan bir türdür. Vücut yapısı sarımsı veya kırmızımsı, turuncu renklere sahiptir. Daha çok görüldüğü yerler tarla ve bahçelerde yapraklarının arasında, atölye ve mahzenlerde evlerin içinde ve çevresinde yaşar. Örümcekler ne kadar küçük canlılar olsa bile doğaya pek çok faydaları mevcuttur.
Örneğin sebzelere, meyve ağaçlarına, ekinlere ve ağaçlara saldıran zararlı böcekleri tüketmek için tarımda oluşan zararları azaltmada oldukça faydalıdır vardır. Bu yönleriyle çok daha fazla böcek ilacı kullanılmasını engellerler. Bu nedenle örümcekler potansiyel biyolojik kontrol denetmen olarak dikkat çeker. Örümcek ilacı evde örümcek görüldüğü zaman örümceklerin ortadan kaldırılmasında kullanılan kontrol amaçlı bir üründür.
Örümcek İlaçlama Yöntemleri
İnsanlar örümcek tablet ilacı örümcek yemi var mı gibi değişik arayışlara Eylem gösterir bahçe örümcek ilacı sebzelere ve bitkilere zarar vermeyecek özellikte olmalıdır evde örümcek görüldüğü zaman örümcek ilaçlama nasıl yapılır? örümcek ilaçlama fiyatları ne kadar? bir araştırma yapan İnsanlar yaşadıkları örümcek şikayetlerinden bir an önce kurtulmak istemektedir. Örümcek ilaçlama kokulu ve kokusuz ilaçlar yardımı ile yapılmaktadır.
Evlerin tavanlarında örümcek ağı örme ile başlayan örümcekler için özellikle karanlık ve loş mekanlar olan zemin katlarda sisleme örümcek ilaçlama yapılması gerekir. Kapalı mekanda ki tüm örümceklerin yok edilmesi için en etkili uygulama olacaktır. Şayet evinizde yeni örümcek şikayeti ile karşılaşmışsanız ve parke arası, kapı dipleri gibi bölgelere yuvalanmış olan bu böceklere kokusuz sıvı örümcek ilaçları uygulatarak yaşadığınız örümcek şikayetlerinden kurtulabilirsiniz.
Örümcek ilaçları ve örümcek ilaçlama yöntemleri mekandaki istila boyutuna ve örümcek türüne göre değişkenlik gösterir. Zehirli örümceklerin neden olacağı ciddi potansiyel tehlikelerinin ortadan kaldırılması için evdeki örümceklerin en kısa sürede yok edilmesi şarttır. Bu nedenle sisleme örümcek ilaçlaması en kısa sürede çözüm sunar. Atlas Türk ilaçlama firması olarak evdeki örümceklerin yok edilmesi için örümcek türleri ve şikayetin boyutuna bağlı olarak değişik örümcek ilaçlama yöntemleri kullanıyoruz.
Yaşadığınız örümcek şikayetlerinden en kısa sürede kurtulmak için bizimle iletişime geçerek profesyonel ilaçlama desteği talep edebilirsiniz. Örümcekler zehirli canlılar olduğu için hangi örümceğin zehirli ve tehlikeli olacağını her insan bilemez. Özellikle bebeği olanlar her çeşit zehirli böcekten tedirgindir. Kokusuz ilaçlama, kokulu ilaçlama tekniklerini kullanarak örümcekler ile mücadele edilebilir. Örümceklerin evden arındırılması için bizden ilaçlama desteği talep edebilirsiniz.