Böcek İlaçlama Yöntemleri insanların hem sağlığına hem de huzuruna kast eden haşerelerin ortadan kaldırılması için oldukça önemli bir görev üstlenir. Bilinmesi gereken ilaçlama yöntemleri haşere kontrolünde farklı uygulama ve ilaçlar yardımı ile yapılır. Böcek türlerine özel farklı böcek ilaçları ve ilaçlama şekilleri mevcuttur. Bu hem evden ayrılmadan ilaçlama yapmaya imkan verir, hem de etkili olduğu haşereler üzerinde daha rahat uygulanabilmesi için oldukça faydalıdır.
Evdeki haşerelerin zararları insanlar açısından son derece zararlı sağlık sorunlarını beraberinde getirmeleri olarak görülmelidir. Ev ilaçlama ve işyeri ilaçlama gibi mekanlarda ortaya çıkan haşerelerin ortadan kaldırılması esas hedeftir. İlaçlama teknikleri bu nedenle iyi bilinerek yapılmak durumundadır. Haşere türleri farklı özellikleri ile insanlar için sıkıntı kaynağı olurlar. Özellikle yürüyen ve uçan böcek türleri arasında insanları ısırıp sokan zehirli böcekler insan sağlığı açısından en fazla riski beraberinde getirir.
Bu tür böcekler insanlar açısından ciddi sağlık sorunlarına yol açarlar. Böcek ilaçlama yöntemleri işyeri, apartman, bahçe, fabrika, okul benzeri pek çok mekanda değişik özellikteki ilaçlar ve ilaçlama şekilleri ile yapılabilmektedir. Özellikle apartman ilaçlama pek çok insanın dairelerine girip çıktığı ortak kullanım alanlarında çok daha dikkatli hareket edilmesini zorunlu kılar. Bu gibi mekanlarda spreyli sulu ilaçlama şekilleri yapıldığı gibi kokusuz ilaçlar ve böcek türüne özel haşere ilaçları kullanmak gerekir.
Dumanlı ilaçlama olarak tabir edilen ulv ilaçlama yöntemi ise daha çok kapalı mekanlarda insanların sürekli dolaşma imkanı olmadığı bölgelerde yapılmalıdır. Haşere ve kemirgenler kontrol altına alınması olası sorunları önlemede büyük rol oynar. Haşere ve kemirgen mücadele yöntemleri birbirinden farklı özelliğe sahiptir. Farelerin neden olduğu zararlardan kurtulmak için böcek ilaçlarına ihtiyaç duyulmaz. Fareler ile mücadele için özel fare yemleri ve istasyon yöntemi kullanılarak fare ilaçlaması yapılır.
İlaçlama Yöntemlerinin Belirlenmesi
İlaçlama yöntemleri böcekler ile fareler açısından oldukça fazla değişkenlik gösterir. Böcekler ile mücadelede kullanılan ekipmanlar ile fare mücadelesinde kullanılan ekipmanlar farklılık gösterir. En zor ölen böceklerin yok edilmesi için çok daha üst seviyede ekipman ve böcek ilaçları kullanmak gerekir. Zor ölen böceklerin yok edilmesi için ulv ilaçlama ve az kokulu böcek ilaçlama yöntemi ve ilaçları kullanmak gerekir. Böcek ilaçlama yöntemleri öyle sıradan uygulanacak bir özelliğe sahip olmamalıdır. Bilinçli ilaçlama ekipleri en iyi ekipman, kaliteli ilaçlar ve üst seviyede hassasiyeti sağlamak önemlidir. Dilerseniz kokulu ilaçlama yöntemi hakkında kısa bir bilgi verelim ve hangi özellikte bir uygulama olduğuna açıklık getirelim.
Kokulu Böcek İlaçlama Yöntemi
Özellikle haşerelerin aşırı derecede yoğun olduğu bölgelerde uygulanır. Kokulu ilaçlama daha çok dirençli yapıdaki haşerelerin önlenmesi için tercih edilmektedir. Bu böcekler içinde tahta kurusu, pire, toz akarı, kertenkele, ağaç kurdu, beyaz nem böceği benzeri haşereler başta gelir. Pek çok ilaçlama hizmeti alınmasına karşın bazı böceklerin mekanlardan arındırmak son derece zordur. İşte bu gibi durumlarda en etkili ilaçlama yöntemlerini kullanmak kaçınılmaz olacaktır. Kokulu böcek ilaçları pek çok insanın sandığı gibi tarım ilaçlarından kullanılan ilaçlar anlamına gelmemelidir.
Birden fazla ilacın karıştırılarak bir araya getirilmesi sonrası az kokulu ilaçlar elde edilebilir. Bilinmesi gereken kokulu ilaçlama likit şekilde püskürtme olarak uygulanabilir. Buna daha çok sıvı spreyli ilaçlama şekli denmektedir. Ayrıca Ulv makinesi kullanılarak mikronlara bölünen ilaç zerrecikleri evin genelinde uygulanabilir. Buna dumanlı ve buharlama ilaçlama yöntemi denmektedir. Spreyli yöntem düşük ve orta yoğunluktaki haşere şikayetleri ve çok aşırı direnç yapısına sahip olmayan böcekler için son derece doğaldır.
Ancak üst seviyede direnç mekanizmasına sahip böceklerin yok edilmesi için dumanlama tabir edilen ilaçlama şekli kullanılması gerekir Örneğin hamam böcekleri üremelerini kapsüller halinde yumurta bırakarak gerçekleştirir ve bu yumurta kapsülleri içerisinde 35-40 adet hamam böceği yavrusu çıkabilecektir. Ayrıca hamam böceğinin yılda 8 defa yumurta yaptığı göz önüne alınırsa işin vehameti kolayca anlaşılır. Ergin dişi hamam böcekleri ilaçlamadan sonra ölürken bile yumurta bırakabilme özelliğine sahiptir.
İşte bu nedenle ani etkili ve hızlı çözüm sağlayan bir ilaçlama yöntemi kullanılması gerekir. Çok çabuk üreyen ve kısa sürede mekanı istila eden haşerelerin yoğun olduğu ortamlarda en etkili ve kısa sürede böcekleri mekandan arındıran ilaçlama yöntemleri kullanılması çok daha mantıklıdır. İşte bu özelliğe sahip olan kokulu ilaçlama böcekleri kısa sürede mekandan söküp atma özelliğine sahiptir. Ancak bu uygulama öyle üstünkörü yapılacak bir yöntem değildir.
Kokulu İlaçlama Öncesi ve Sonrası
Öncelikle mekanın boşaltılması, içeride ilaçlama öncesi gerekli ön hazırlığını yapılması ve ilaçlama sonrası dairenin üç dört saat kadar kapatılarak içeride kimsenin bulunmaması gerekir. Daha sonra da mekan havalandırarak gerekli temizlik yapılmalıdır. Kokulu böcek ilaçlama uygulamasında ilaçlama makinesi kullanılarak yapılan ilaçlama için profesyonel deneyim şarttır. İlaçlama görevlisi mutlaka koruyucu kimyasal maskesi kullanması şarttır.
Ayrıca tulum ve eldiven gibi gerekli koruyuculara sahip olması önemlidir. Ulv ilaçlama geniş kapsamlı bir ilaçlama şekli olduğu için evin kapatılması ve ilaçlama sonrası gerekli miktarda mekan kapalı tutulması gerekecektir. Daha sonra evin açılarak 2-3 saat havalandırılması ve evde ilaçlama temizliği yapılması şarttır. Ayrıca böcek ilaçlama temizliği sırasında böcek ilacına maruz kalmamak için elden ve gerekirse hassas kişilerin toz maskesi kullanılması gerekir. Böcek ilacı temizliğinde çamaşır suyu kullanmamak ve eldiven kullanmak önemlidir.
Kokulu ilacın özelliği nedir? bilinmesi gereken kokulu ilaçlar oldukça keskin insanın genzini yakan bir koku yayar. Bu nedenle kokulu haşere ilaçları solunum sistemini çok çabuk etkileyen özelliğe sahiptir. Ayrıca birden fazla böcek ilacının bir araya getirilmesi ile aktif maddelerin çok daha güçlü ve karmaşık bir yapıya bölünmesi ortaya çıkar. Bu ise bireysel olarak bu tür ilaçların kullanılmasını kesinlikle mümkün kılmayacaktır.
Kokusuz ilaçlar kullanılarak ölmesi mümkün olmayan böceklerin yok edilmesi için az kokulu ve karışım ilaçlar en önemli silahtır. Tahtakurusu, pire, kertenkele tarzı insanların kabusu olan böceklerin bile mekanlardan kolayca sökülüp atılması için bu tür ilaçlar ve ilaçlama yöntemleri kullanılması şarttır. Jel ilaçlama ve kokusuz ilaçların etkisiz kaldığı böcek türleri için az kokulu ilaçlama yöntemleri çoğu zaman zorunluluk haline gelebilir. İşte böylesi durumlarda bilinçli uygulama şarttır. İlaçlamadan önce hazırlık ve ilaçlama sonrası temizlik yapmak gereklidir.
Kokulu İlaçlama Nasıl Yapılır?
Kokulu ilaçlama profesyonel kişiler tarafından yapılan bir uygulamadır. İlaçlama esnasında uygulama yapan teknisyenden başka içeride kimse bulunmamalıdır. Keskin kokulu ilaçlar insanların çok çabuk etkilenmesine sebep olduğu için mutlaka evin terk edilmesi ve ilaçlama esnasında sadece görevlinin bulunması şarttır. Aksi takdirde böcek ilacı zehirlenmesi gibi durumlar yaşanması ortaya çıkabilir. Özellikle kokulu ilaçlama yapılan mekanda evcil hayvan ve açıkta gıda bırakılmaması şarttır.
İçeride evcil hayvan unutulursa ulv ilaçlama sonrası bu hayvanların ölmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle dikkat etmek ve son kontroller yapıldıktan sonra ev ilaçlama yapmak gerekir. Ayrıca açıkta bırakılan gıdaların çöpe atılması gerekir. Dumanlama ilaçlama yöntemi oldukça etkili ve geniş kapsamlıdır. Bilinmesi gereken böcek ilaçlarının mikronlara ayrılarak havaya ilacın karışması şeklinde olur. Bu ise ortamdaki oksijeni zehirleyerek içeride ölü hava birikmesine sebep olur.
Ortamın belirli süre kapalı tutulması bu ölü havanın ortama çökmesini sağlamak açısından şarttır. Ayrıca ilaçlama sonrası yeteri kadar kapalı kalan ilaçlanmış mekanın iki yada üç saat havalandırarak içerideki zehirli havanın sirküle edilmesi gerekir. Sisleme böcek ilaçlama yöntemi yapıldığı zaman ilaç damlacıkları hava ile etkileşime girerek mekandaki oksijeni zehirler ve içeride nefes almak kesinlikle mümkün olmaz. İşte bu nedenle dip bölgelerdeki böcekler ortaya çıkarılarak kısa sürede yok edilir.
Kokulu ilaçlamadan sonra ne gibi önlemler alınmalıdır? Mekanda kokulu ilaçlama yapıldıktan sonra yeteri kadar havalandırarak içerideki zehirli havanın boşaltılması gerekir. Ancak hemen belirtelim ulv ilaçlama yapılırken tüm kapıların kapalı olması, camların sıkıca kapatılması, havalandırmaların ve kapaklarının kontrol edilmesi gerekir. Buhar şeklinde gelen ilaç küçük boşluklardan bile kolaylıkla sızabilir. Buna özellikle dikkat edilmesi gerekir.
İlaçlama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kokulu böcek ilaçlama sonrası eve girdikten sonra hemen gerekli kapı ve pencerelerin açılarak içeriye 2-3 saat kadar oksijen girmesi ve içerideki havanın boşaltılması mutlaka sağlanmalıdır. Bu esnada içeride durmak sakıncalıdır ve hemen dışarı çıkarılması gerekir. Kokulu böcek ilaçlama yapan firmalar bu konuda üst seviyede donanımlı ve deneyimli olmak zorundadır. Kullanılan ilaçlar Tarım Bakanlığı’ndan ruhsatlı ve kanserojen etki barındırmayan ilaçlardan olması gerekir.
Ayrıca böcek ilaçlama yapan firmanın çalışan elemanları eğitimli ve müşterileri gereği kadar bilgilendirme becerisine sahip olmalıdır. Amatör kişilerce bu tür ilaçlama yöntemlerini yapmak son derece risklidir. Kokulu ilaçlama esnasında mekanda kimse bulunmamalı, temizlik yapılmadan önce mekana çocuk ve bebekler sokulmalıdır. Ayrıca ilaçlama sonrası eşyalar mutlaka gereği gibi temizlenmeli açıkta kalan gıdalar varsa çöpe atılmalıdır. Bilmeniz gereken çocukların ve bebeklerin vücutları hassas olduğu için böcek ilacına çok daha duyarlıdır.
Bu nedenle acemi olarak tabir edilen kişilerden ilaçlama almak sıkıntılara sebep olabilir. Gerek kokulu ilaçlama, gerek kokusuz ilaçlama gıda maddelerine kesinlikle bulaşmaması gerekir. Hangi ilaç olursa olsun böcek ilacı gıdalara bulaştığı zaman olası böcek ilaçlama zehirlenmelerini ortaya çıkarabilir. Kokulu ilaçlar ile ilaçlama yapıldığı zaman evdeki evcil hayvanlar mutlaka dışarı çıkarılmalıdır. Gerekli tedbir ve önlemleri aldıktan sonra ilaçlama yapılır ve mekan yeteri kadar havalandırılır.
Temizlik yapıldıktan sonra içeriye evcil hayvanlar alınabilir. Bilmeniz gereken kokulu ve ulv ilaçlama yöntemi basit bir ilaçlama şekli değildir. İlaçlama teknikleri arasında en kapsamlı ve en zor böcek ilaçlama yöntemi olduğu için mutlaka bu konuda uzman ilaçlama firmaları tarafından yapılması gerekir. Böcek ilacı tahrişine pek çok insan temizlik esnasında maruz kalır. Bu yeterli uyarı yapılmaması nedeni ile yaşanmaktadır. Bu gibi durumlarda bayer bepantol pişik kremini sızlayan bölgeyi ılık sabunlu suyla yıkadıktan sonra sürerseniz kısa sürede geçirir.
Kokusuz Böcek İlaçlama Yöntemi
Kokusuz ilaçlar yeni nesil haşere ilaçları olarak bilinir. Kolay uygulanması içeride insanlar varken bile ilaçlama yapılmasını sağlar. Kokusuz ilaçlama öncesinde açıkta gıda bırakılmaması, gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Belirli böcekler için yapılan kokusuz böcek ilaçları esnasında evde bulunmanın da bir sakınca yoktur. Kapsamlı bir uygulama yapılmadığı sürece kenar ve köşelere sıkılan kokusuz ilaçlarda evin 10 -15 günlük temizlenmemesi ıslak temizlik yapılmaması gerekir.
Kokusuz ilaçlar Sağlık Bakanlığı onaylı olup kanserojen içerikli ilaçlar değildir. Ancak unutmamanız gereken kokusuz ilaçlama sadece belirli özelliğe sahip haşereler üzerinde etki eder. Tüm böcek türleri için kesinlikle etkili olduğu söylenemez. Kokusuz ilaçlar sentetik içerikli ve su bazlı ilaçlardır. Su ile inceltilerek iyice karıştırılır ve spreyli ilaçlama şeklinde yapılabildiği gibi buharlı ilaçlama makinesi ile uygulanabilir. Ancak bilmeniz gereken kokusuz ilaçların sisleme makinesi ile yapılması esnasında camlar kapatılması gerekir.
İçeride en az yarım saat kadar kimse olmamalıdır. Kokusuz ilaçların özelliği de diğer ilaçlarda olduğu gibi kesinlikle gıdalara temas etmemesi sağlanmalıdır. Spreyli yöntem belirli bölgelere uygulandığı için dumanlı yönteme göre daha kısmi uygulama gerektirir. Dip bölgelerde yuvalanan örümcek, karınca benzeri böcekler için spreyli ilaçlama yapılabilir. Kokusuz böcek ilacının etkisi ne kadardır? kokusuz ilaçlar ani öldürücü olmaktan daha ziyade uzun süre kalıcı özelliğe sahiptir.
Kokusuz ilaçlama için gelen kişi mutlaka ilaçlama yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Kokusuz ilaçlar bazı insanların söylediği gibi tüm haşere grupları için etkili değildir. Pek çok böcek türünü öldürmesine karşın bazı böcekler için kullanılması etkisiz sonuçların alınmasına sebep olur. Özellikle tahta kurusu, pire, tahta kurdu, toz akarı, beyaz nem böceği, kertenkele gibi zararlılar üzerinde tam kontrol sağlaması düşünülemez. Bilinmesi gereken ilaç çeşidi her ne olursa olsun mutlaka hazırlanan ilaçlar Ziraat Mühendisi kontrolünde seçilerek ayarlanmalı ve uygulama yapacak personele teslim edilmelidir.
Kokusuz İlaçlamadan Önce Ve Sonra Yapılacaklar
Sıvı şekilde püskürtme yöntemle yapılan kokusuz ilaçlama da evin kenar ve köşelerine ilaç sıkılacağı için koltuk ve dolapların 5 -10 santimetre öne çekilmesi gerekir. Ayrıca mutfak dolapları içerisinde böcek varsa buraların boşaltılması ya da ilaçlama yapıldıktan sonra tabak tencerelerin yıkanması gerekir. Kokusuz ilaçlama bazı böcek türleri için oldukça idealdir ilaç yapılan bölgelerin en az bir hafta ıslak temizlik yapılmadan bekletilmesi gerekir.
Ancak hangi böcekler için kokusuz ilaçlama etkilidir bunu bilmek gerekir. Tüm böcekler için kokusuz ilaçlama servisi almak çoğunlukla böcek şikayetlerinin yaşanmasına ve yapılan ilaçlamanın etkisiz kalmasına sebep olur. Bu nedenle alınacak ilaçlama servisi mutlaka bilinerek alınmalıdır. Böcek ilaçlama yöntemleri iyi araştırılmalı sizin şikayetiniz için hangi yöntem çok daha kalıcı çözüm sağlayacak sa o yönde ilaçlama tekniği talep edilmelidir. Kokusuz ilaçlama esnasında açıkta kalan tabak ve tencere gibi mutfak eşyaları mutlaka yıkanmalıdır.
Kokusuz ilaçlama sıvı şekilde püskürtme olarak yapılabildiği gibi ulv makinesiyle dumanlama şeklinde de yapılabilir. kokusuz ilaçlamanın en fazla yapıldığı yerler işyerleri, ofis, hastane, okul benzeri bölgelerdir. Ayrıca evini terk etmek istemeyen pek çok insan da evinde kokusuz ilaçlama hizmeti almaktadır. Kokusuz ilaçların en fazla kullanıldığı yerler insanların toplu olarak kullandığı yaşam alanlarıdır. Bu nedenle kokusuz ilaçlama yöntemi en fazla kullanılan ilaçlama yöntemleri arasında gelmektedir.
Özellikle evinde hasta ve yaşlı olanlar bebek ve evcil hayvanı bulunanlar için mekanı boşaltmadan evde kolaylıkla ilaçlama servisi verilmesini sağlar. Kokusuz ilaçların uygulanması daha pratik ve günün her hangi bir zamanı rahatlıkla yaptırılabilir. Sıvı püskürtme şekilde daire ve iş yeri kapatılmadan uygulanması oldukça rahattır. Ancak sisleme yöntemde mekanın en az bir saat kapatılması gerekir. Ev ilaçlama yöntemleri bilerek talep edildiği zaman çok daha kalıcı ve etkili sonuçlar elde edilir.
Jel Böcek İlaçlama Yöntemi
Yeni nesil böcek ilaçlama şekli olarak bilinen jel ilaçlama hamam böceği ve karınca türleri üzerinde etkilidir. Jel böcek ilacı damlaları şeklinde uygulanan özel böcek çekici yemler olarak dikkat çeker. Özellikle hamam böcekleri için uygulanan bu böcek ilacı jel yem çekici olması ile büyük avantaj sağlar. Böcek ilacını yiyen haşere yuvasına döner ve orada ölür. Jel ilaçlama hamam böceği ve karıncaları hemen öldürmez. Belirli bir süre yaşamalarına imkan verir. Yuvada ölen böcekleri ve kusmuklarını yiyen diğer hamam böcekleri yavaş yavaş ölmeye başlar.
Bu şekilde yuvadaki böceklerin tam olarak yok edilmesini sağlar. Domino etkisi nedeni ile oldukça etkili ve kalıcı bir uygulamadır. Buna zincirleme reaksiyon sağladığı için zincirleme etki denmektedir. Böceklerin domino etkisi ile ölmeleri tek bir böceğin bile böcek yemini yedikten sonra yuvada ölmesiyle yuvadaki böceklerin yok edilmesine sebep olur. Yeni nesil böcek ilaçlama şekli olan jel ilaçlama 2000′ li yılların başından itibaren kullanılmaya başlamıştır.
Astek ilaçlama olarak jel ilaçlama yöntemini ilk çıktığı tarihten bu yana uygulayan bilinçli ekiplerden biriyiz. Bilmeniz gereken oldukça etkili bir ilaçlama şekli olmasına karşın çok aşırı böcek şikayetlerinde ve tüm böcekler üzerinde kullanılamaz. Hamam böceği çeşitleri ve karıncalar için jel ilaçlama yaptırmak hem pratik hem de oldukça etkilidir. Jel böcek yemleri çevre ve insan üzerinde herhangi bir sağlık ve zehirlenme riski taşımadığı için oldukça kolay kullanılabilir.
Jel ilaçlama nasıl uygulanır? jel böcek ilacı özel yapım böcek çekici yerlerdir. Sadece belirli haşere türleri için etkilidir. Jel ilaçların kesinlikle kokusu yoktur insanları rahatsız etmez. Ancak böcekleri kendine çekecek has bir koku yayarlar. Bu özel olarak böcekleri kendilerine çekerek yemesini sağlamak üzerine tasarlandığı için gıda özellikle böcek çekici bir yemdir. Jel böcek ilaçları ev ya da işyerlerinin belli bölgelerine uygun mesafelerde damlalar şeklinde bırakılır. Özellikle böceklerin saklama alanları ve yuvaları asıl hedeftir.
Jel İlaçlama Yönteminde Hazırlık Gerekir mi?
Jel ilaçlama esnasında evinizi kesinlikle terk etmeniz evi boşaltmanıza gerek yoktur. Son derece pratiktir ve ilaçlama önce herhangi bir hazırlık yapmanız gerekmez. Günün herhangi bir saatinde kolaylıkla yapılabilir. Jel böcek yemleri Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlar olduğu için evdeki evcil hayvanlara, bebeklere ve insanlara herhangi bir zararı yoktur. Ancak jel ilaçlama gelişi güzel sağa, sola ilaç bırakılarak yapılan bir ilaçlama şekli değildir. Özellikle böceklerin geçiş istikametleri, saklanma alanları, yumurta bıraktıkları bölgeler iyi analiz edilmelidir.
Ayrıca uygun mesafede ve doğru oranda jel yemlerin uygulanması mekandaki böceklerin ortadan kaldırılması için oldukça önemlidir. Hamam böcekleri dirençli yapıda haşereler oldukları için aşırı derecede böcek şikayeti olan yerlerde jel ilaçlama tek seferde tam çözüm sağlamayabilir. Bu nedenle 3 hafta sonra ikinci bir ilaçlama yaptırmak daha faydalı olur. Aşırı böcek şikayetleri ve bağışıklık kazanmış böcekler için Ulv hamam böceği ilaçlama servisi almak gerekir.
Fare İlaçlama Yöntemi
Kemirgen fareler özellikle kadınların çekildiği kemirgen canlılardır. Yaşam alanlarını istila eden fare ve kemirgenlerin ortadan kaldırılması için bu zararların mekanizmalarını çökerten ilaçlama yöntemleri kullanılması gerekir. Fare ilaçlama servisi haşerelerde olduğu gibi jel ilaçlar, kokusuz ilaçlar ile kesinlikle yapılamaz. Ayrıca açık alanlarda kokulu ilaçlama ile fare öldürmek mümkün değildir. Fare ilaçlama bilinerek yapılmalı, farelerin direnç yapıları ilaçlara karşı olan duyarlılığı ve koku alma özelliklerinin son derece gelişmiş olduğu düşünülerek hareket edilmelidir.
Fareler kokuya karşı oldukça duyarlı ve şüpheci canlılardır. Fiziki özellikleri ile insanları oldukça sıkıntıya sokarlar. Eve fare girdiği andan itibaren dolaştığı tüm alanlarda mikrop bulaştırma kapasitesine sahiptir. Ayrıca evdeki eşyaları kemirerek insanlara ciddi şekilde maddi zararlar verirler. Fare ilaçlama yöntemleri genellikle özel fare ilaçları kullanılarak istasyonlu fare uygulaması şeklinde yapılır.
Bazı ilaçlama firmaları fareler için kokulu ilaçlama etkili olur diye belirtmektedir bu tek başına yeterli değildir. Sisleme ilaçlama ile içerideki fare ölse bile fareler son derece zeki oldukları için girdikleri yerden çıkarak yapılan uygulamadan kolaylıkla kurtulabilir. Fareler son derece dirençli yapıya sahip canlılardır şayet eczaneden ya da marketten aldığımız fare zehiriyle bu zararları ortadan kaldıracağını düşünüyorsanız kesinlikle büyük bir yanılgı içindesiniz. Fareler ucuz içerikli sıradan ilaçlar ile kesinlikle yok edilemez.
Evde fare şikayeti varsa mutlaka uzmanından yardım almanız gerekir. Genellikle farelerle mücadele yemleme yöntemi olarak bilinen fare ilaçları kullanılarak yapılır. Ancak fareler ile mücadele farklı şekillerde yapılabilmektedir. En yaygın olarak kullanılan fare ilaçlama yöntemleri arasında istasyonlu fare mücadelesi yemleme başta gelir. Ayrıca fare kapanları, Fare yapışkanı gibi uygulamalar da mevcuttur. Fareler özellikle gıda İşletmeleri ve tekstil atölyeleri gibi bölgelerde ciddi şekilde maddi zararlara sebep olurlar.
Fare İlaçlama Yöntemleri Nasıl Yapılır?
Fare ilaçlama yapılırken istasyonlu aparat kullanılması güvenlik açısından oldukça faydalıdır. Fare istasyonu içerisinde fare pastası, fare bloğu ya da değişik fare zehri uygulanıp ilacın fareler tarafından tüketilmesinden sonra ilaç dağılmasını engeller. Bu ise olası fare ilacı zehirlenmelerini ortadan kaldırır. Fare ilaçlama oldukça zordur ilaç uygulandıktan sonra farelerin hemen ortadan kaldırılmasını beklemek yanlıştır. Çünkü fare ilaçları farelerin tamamını ortadan kaldırmak üzere tasarlanmış ilaçlardır. Fare zehirli ilacı yedikten sonra belirli bir süre yaşam sürer.
İlacın etkisi ile aşırı derecede susuzluk hissettiği için su bulmak için arayışlara girer. Çoğunlukla yuvasına gider ve burada ölür. Fareler son derece şüpheci ve keskin koku alma yeteneği olan kemirgenler oldukları için farenin neyi tükettiğini algıladıkları anda fare ilacına kesinlikle yaklaşmaz. Fare ilaçlama esnasında evde neler yapılmalı hangi tedbirler alınmalı? ilaçlama firmaları tarafından insanlara detaylı olarak anlatılmalıdır. Böcek ilaçlama yöntemlerinde olduğu gibi fare ilaçlama yöntemlerinde de bilinçli hareket edilmesi ve insanların doğru yönlendirilmesi büyük önem taşır.
Unutmamanız gereken böcek ilaçlama teknikleri sıvı ilaçlama şeklinde ve jel böcek ilacı kullanılarak yapılır. Ancak fareler için katı özellikte yemler tercih edilir. İlaçlama Yöntemleri birden fazla böcek türleri ve kemirgenler üzerinde uygulanmaktadır. Ev ilaçlama ve işyeri ilaçlama gibi mekanın özellikleri bilinerek ilaçlama yöntemleri tercih edilmelidir. Hamam böcekleri için kullanılan böcek ilacı ile tahta kuruları için kullanılan böcek ilaçlama yöntemleri farklılık gösterebilir.
Bu nedenle haşere ilaçlama yöntemleri seçilirken ilaçlama firmasından tavsiye almak doğru yöntemi talep etmek oldukça faydalıdır. Ev ilaçlama yöntemleri insanların taleplerine göre doğru içerikli böcek ilaçları ve uygulama şekilleri ile yapılmalıdır. İlaçlama yöntemlerinin doğru seçilmesi için firmaların sitelerinde gerekli bilgileri açıklaması insanların çok daha kolay seçim yapmasını sağlar. Unutmamanız gereken böcek ilaçlama her önüne gelen insanın yapacağı bir uygulama değildir. Böceklerin anatomileri ve böcek ilaçlarına olan dirençleri birbirinden farklıdır.
İlaçlama Yöntemleri Mutlaka Bilinçli Uygulanmalı
Fareler ile böceklerin yapıları oldukça değişkenlik gösterdiği için böcekler için etkili olan ilaçlama yöntemleri ile fareler için kullanılan ilaçlama teknikleri birbirinden farklıdır. Buna azami dikkat edilmesi insanları bilinçlendirmek ve gerekli uyarılar yaparak ilaçlama servisi verilmesi büyük önem taşır. İlaçlama desteği talep edeceğiniz zaman en iyi ilaçlama firması ile irtibata geçerek yaşam alanlarındaki böceklerden kurtulmanız çok daha kolaydır. İlaçlama yöntemleri hakkında bilgi edinmek için kısa bir ön araştırma ile daha kolay seçim yapmanız mümkündür.
En iyi ilaçlama şirketleri ile çalışmak her zaman bir adım önde olmaya yardımcı olur. Ancak uygulanan ilaçlama teknikleri yanlış seçildiği zaman olası problemler ortaya çıkar. Astek ilaçlama firması olarak daima en iyi böcek ilaçlarını kullanarak en etkili ilaçlama yöntemlerini tercih ediyoruz. İnsanları bilgilendirip yaşadıkları haşere sorunlarından kurtulmalarına yardımcı olmaktayız. Bilinçli, donanımlı ve en üst seviyede müşteri memnuniyeti ile daima işimizi bilerek yapmaktayız. Böcek ilaçlama için bizimle irtibata geçin.