0 542 799 13 13
0 212 631 23 45
0 216 330 41 27

Akrep İlaçlama

En iyi Böcek İlaçlama Firması 0 542 799 13 13

Akrep İlaçlama

Akrep İlaçlama özellikle kapalı alanlar ve ev, işlerinde insan sağlığının korunması için oldukça mühim bir öneme sahiptir. Böcek ilaçlama uygulamaları içerisinde akrepler ile mücadele zehirli ve tehlikeli bir canlı olduğu için daha ön planda gelmektedir. Akrepler, Arthropoda şubesinin Arachnida sınıfının Scorpionida takımı içerisinde incelenen canlılardır. Yaklaşık olarak 650 kadar zehirli akrep oldu bilinmektedir. Akreplerin boyları 1 ile 20 santimetre arasında farklılık gösterebilmektedir.

Akrep türleri sıcak bölgelerde yaşar çöl ikliminde sıcaklığın 50 santigrat dereceye kadar ulaştığı yerlerde bile kolaylıkla görülebilirler. Akrepler daha çok yaprak altları, ağaç kabuğu, taş arası, duvar yarıkları, ve çöl ikliminde kumun altında kurak bölgelerde yaşam sürer. gececi canlılar oldukları için daha çok geceleri aktif olurlar. Akrep yürürken kuyruğunu yukarı doğru bir yay şeklinde kaldırır ve sokmaya hazır şekilde hareket eder.

13 milimetreden 22 santimetreye kadar akrep çeşitlerinin görüldüğü bilinmektedir. Akreplerin vücutları sert bir kitin tabakası ile çepeçevre kuşatılmıştır. Kıvrık ve kalkık kuyruğunda iğnesi yer alır. Akreplerin yaşam süresi 5 yıldan fazla olabilmektedir çoğunlukla sıcak ve nemli bölgeleri tercih etseler bile dünyanın hemen her bölgesinde akreplerle karşılaşmak mümkündür. Akrebin 4 bacağı bulunur çevresindeki her tür canlı ve tespitini hareketli bacak yapısındaki duyargalar ile algılamaktadır.

Akrebin başından çıkan bir çift kıskaç avlarını yakalamasına olanak sağlar. Yakaladığı avına iğnesini saplayarak zehri kurbanın vücuduna enjekte eder ve felç olmasına ya da ölmesine sebep olur. Bazı akreplerin evin içinde insanların yaşadığı eşyalar civarında köşe ve kenar yerlerde gizlendiği saptanan bir durumdur. Akrepler nerede yaşar? akrepler soğuk iklimler hariç hariç hemen her bölgede ve her iklimde kolaylıkla yaşam sürebilir.

Akrep Neden Olur Neye Gelir?

Evde akrep görmek ne anlama gelir? hiç kuşkusuz evde akrep görmek zayıf noktaların varlığına işarettir. Akreplerin kolayca evin içine gelişine müsait bölgelerin olunduğunu gösterir. Anavatanları Amerika Birleşik Devletleri’nin güney olan akrepler günümüzde Dünyanın her yerinde bulunmaktadır. Yaşam yerleri genellikle doğal bölgeler olsa da pek yok böcek gibi evinize davetsiz bir şekilde girebilmektedir.

Evde akrep neden olur? akrep eve neden gelir? akrep türleri daha çok karanlık ve nemli ortamlarda yaşamayı severler. Akreplerin evlerimize giriş nedenleri öncelikle besin bulmak ve barınma imkânlarını karşılamak içindir. Akrep hızlı bir şekilde yürüyebilen bir canlı değildir. Tehlikeli ve zehirli bir eklem bacaklı türüdür.

Akreplerin bilinen renkleri kahverengi, siyah renklere sahip akrep türleri olarak karşımıza çıkar. Genellikle böcek yiyerek beslenen akrepler gündüzleri yuvalarına çekilerek dinlenirken, geceleri aktif olur ve dışarı çıkarlar. Kendilerini koruma iç güdüsüyle temas edildikleri takdirde insanların sokar. Bazı türleri zehirli oldukları için evde akrep varsa en kısa sürede evin akreplerden arındırılması gerekir.

Evde akrep üremesini engellemek için yapmanız gereken bazı önlemler faydalı olur. Özellikle evi temiz ve düzenli tutmalısınız. Akrepler rutubet ve neme bayılır. Bu nedenle banyo, klozet, lavabo çevresine sürekli kuru tutmak önemlidir. Ayrıca sızıntı yapan muslukları tamir ettirmek, mutfağın temiz tutulması evde çöp bırakılmaması akrepler ile mücadelede önemli bir fayda sağlar.

Eve Akrep Girmesini Engellemek

Bulaşıkları bekletmeden yıkamak, yere düşen yemek kırıntılarını süpürmek, çöpleri düzenli boşaltmak böcek oluşumunu ortadan kaldıran sebeplerden biridir. Akreplerin böcekler ile beslendiği düşünülürse evdeki böcekler akrepler için cazip bir çekicilik sağlar. Yeşil alanlar ve piknik yerleri gibi kırsal alanlar da kalın kıyafet giyilmesi olası akrep sokmalarını engelleyecektir.

Evde gördüğünüz zaman sert bir cisimle akrebin kabuğuna sertçe vurun. Akrebin dış kabuğu oldukça serttir. Bu nedenle onu öldürmek için ayakkabının altını serçe vurun. Akrepler hızlı hareket eden bir yapıda değildir. Ancak kuyruğundaki zehirli iğnesi oldukça ciddi bir tehlike demektir. Akrebi öldürmek için kitap, ayakkabı benzeri şekilde malzemelerle akrebin üzerine sert bir biçimde vurabilirsiniz.

Özellikle baş bölgesine sert bir şekilde vurmak ölmesini kolaylaştırır. Ölen akrebi kesinlikle çıplak elinizle tutmayın. Akreplerin eve girmesini engellemek için pencerelere sineklik taktırmak, boşluk, kırık, delik bölgeleri tamir etmek, kapı altlarını sağlamlaştırmak gerekir. Evde akrep çıktı diyorsanız muhtemelen bilmediğiniz başka yerlerde de akreplerin varlığı muhtemeldir.

Geceleri karanlıkta el feneri ile akreplerin izini sürün. El feneri ile akreplerin varlığını takip ediniz. Süpürgelik, depo, banyo, pencere, karanlık ve kuytu köşeler akreplerle karşı karşıya gelmeniz muhtemel olan yerlerin başındadır. Akreplerin evden uzak tutulmasını sağlamak için evdeki haşerelerden kurtulmak gerekir. Çünkü akrepler böcek yiyerek beslenirler. Evde akrepler ve böcekler için etkili bir ilaçlama servisi almak şarttır.

Akrep Mücadelesinde Doğal Çözümler

Evde özellikle duvardaki ve pervazlardaki çatlakları tamir etmek engelleyici tedbirlerin başında gelir. Bahçeli evlerde kediler ve tavuklardan yardım almak oldukça faydalı olur. Bilindiği gibi tavuklar akrep yemeye bayılır. Bu nedenle bahçede tavuk beslemek, evde kedi bulundurmak akreplerin uzak durmasını sağlayacaktır. Akreplerin sevmediği kokular arasında bazı bitkiler oldukça faydalıdır.

Kaçırıcı koku salgılayan bir koku yayar tarçın. Kapı girişlerine toz tarçın serpmek onları belirli bir süre uzak tutacaktır. Saksılarda ayriyeten narenciye bitkisi yetiştirmek, kıyafetlerin içine lavanta keseleri yerleştirmek akrebi evden uzak tutmakta faydalı olur. Akrebi öldürdüğünüz halde başka zaman tekrar akrep ile karşılaşıyorsunuz bu durumda evde başka akreplerin varlığına kanaat getirebilirsiniz.

Evdeki akreplerin yok edilmesi için öncelikle akrep ilaçlama yaptırmalısınız. Akreplerin giriş bölgeleri ve saklandıkları alanları tespit edilerek etkili bir akrep ilaçlama ile yaşam alanlarındaki akreplerden kurtulabilirsiniz. Akrebi ne öldürür, akrep için sirke kaçırıcı olur mu? akrep için kükürt etki sağlar diyorlar Bu doğru mu? gibi pek çok soru ile karşılaşırız. Akrep ile mücadele ederken en iyi ilaçlar seçilmesi gerekir.

Ancak bu tür ilaçlar profesyonel akrep ilaçlama firmaları tarafından yapılması gerekmektedir. Akrep ilaçlama bireysel ve Amatör olarak yapılabilecek bir özellikte olmadığı için mutlaka uzman ekipler tarafından akreplerle mücadele edilmelidir. Akrep sirkeyi neden sevmez, sirke kullanarak ekle evdeki kaçırabilir miyim? diye zaman, zaman sorular gelmektedir.

Sirke Akrebi Kaçırır Ancak Yeterli Olmaz

Sirkenin içeriğindeki asit ve keskin kokusu akrepleri kendinden uzak tutar. Akrepleri evlerden temizlemek için akreplerin giriş yerlerini kapatmak ve beslenme etkenlerini ortadan kaldırmak önemlidir. Dip köşe bölgelerinde gizlenen ve buralara yuvalanan akrebin yok edilmesi için sisleme şeklinde akrep ilaçlama hizmeti almalıdır. Akrep neden olur neye gelir? diyorsanız akreplerin evde beslenmesine imkan sağlayan böcek ve benzeri şeyler akrepleri eve çeker.

Ayrıca rutubet ve nemli alanlar akreplerin vazgeçemeyeceği özelliktedir. Bu tür akrebi eve davet eden özellikleri ortadan kaldırmak akrebin eve gelmesini engelleyecektir. Alınan tüm tedbirlere karşın akrepler ile karşılaşıyorsanız mutlaka akrepleri yok etmek için ilaçlama yaptırmalısınız. Atlas ilaçlama akrepler ile mücadelede profesyonel çözümler sunan bir ekiptir.

Doğal akrep kaçırıcı bitkiler sadece akrebi belirli süre kendisinden uzak tutar. Akrebin saklanma alanları oldukça fazla olduğu için bir bölgeden uzaklaşan akrep evin başka bölgesine kolayca gizlenebilir. Su gideri, lavabo etrafları, duşa kabin ve küvet altları, parke arası, kapı dibi gibi bölgeler akreplerin en sık görüldüğü alanlardır. Akreplerin evlerden uzak tutulması için dış alanlardan evin içine girişini önlemek gerekir.

Sürekli dış alandan evin içine akrep girmesi akrepler ile mücadeleyi oldukça güçleştirir. İnsan sağlığının korunması için evin akreplerden kesinlikle arındırılması gerekir. Akrep neden olur neye gelir? iyi anlamak ve akrepleri cezbeden şartları ortadan kaldırmak en önemli avantajdır. Akrep ilaçlama donanımlı ve en iyi ilaçları kullanan ekiplerce yapılmalıdır.

Akrepler Nerelerde Görülür?

Nemli yerler, kayalık ve ormanlık bölgeler akreplerin en fazla görüldüğü alanlardır. Akrep yuvası çoğunlukla taşların altı, kurumuş ağaç kabuklarının arası, duvar yarıkları ve yerlere kazdıkları dehlizler gibi yerlerde görülür. İnsan yerleşimi olan alanlarda özellikle bahçe ve ağaçlarla kaplı olan yerlerde akreplerin yaşamına elverişli bir olanak mevcuttur. Özellikle kış aylarında yuvalarının dağılması ve yuvalarını su doldurması nedeniyle buralardan ayrılıp yuva arayışına girdikleri için evlere ve binalara girerler.

Akrepler en fazla bodrum, otopark, sığınak, mutfak ve banyo gibi yerlerde görülmektedir. Dış alanlardan hareket halinde binalara yönelen akrepler zemin katları ulaşırlar. Bahçe ve su giderlerinden evlere girerek banyo ve mutfaklarda daha fazla görülürler. Evin içinde parke arası ve kapı dipleri gibi bölgelere gizlenen akrep kitaplıklarda ve ayakkabı içinde bile olabilmektedir.

Belediye akrep ilaçlama hizmeti bazı yerlerde verilmesine karşın genellikle ev içlerine verilmemektedir. İnsanlar akrep ilaçlama servisi almak istediği zaman öncelikle akrep hakkında kısa bir bilgi edilmelidir. Öncelikle akrepler ilaçlama ile ölür mü? akrebi ne öldürür, akrep ilaçlama nasıl yapılır? gibi konular dikkatlice okunmalı ve akrep ile mücadele nasıl olması gerektiğini iyi anlamalıdır. Doğal akrep ilaçlama yöntemleri evdeki akreplerin yok edilmesi için etkili olmaz.

Evde akrep gören insanlar bireysel olarak akrep sirke ile kaçar mı? ya da akrebi ne öldürür? gibi sorgulamalar içine girer. Akrep sirkeyi neden sevmez? diyorsanız keskin kokulu olan maddelerin kokusunu pek çok böcek ve akrepler de pek sevmezler. Bu tür bitkisel kokular onlara kaçırıcı etki sağladığı bilinmektedir. Akrep beslenmek için avını pedipalpleri ile yakalar daha sonra parçalayarak sindirim kanalına sevk eder ve avını tüketir.

Akrepler Nasıl Ürer Akreplerin Tehlikesi

Akrepler çoğunlukla dişi akrep, erkek akrep olarak bir araya pek gelmez. Onlar ayrı olarak yaşam sürer çünkü erkekle dişi akrep birbirine düşman gibi davranır. ilkbahar döneminde erkekte sperm torbası aktif hale gelir. Kendine uygun bir dişi aramaya koyulur ilk karşılaştığı dişi akrebin genital boşluğuna bırakır. Bu aşamadan sonra süratle dişi akrepten ayrılması gerekir şayet erkek akrep süratli hareket etmediği takdirde eşi tarafından yakalanırsa dişi akrebin avı olma tehlikesi büyük oranda mevcuttur.

Bu durumda diş akrep erkek akrebi sokar ve parçalayarak afiyetle yer. Döllenen akrep yumurtaları karnında açılır ve yavru akrep doğumu bu şekilde gerçekleşir. Dişi akrep, yavru akrepleri oldukça özenli koruma altına alır onları bir süre sırtında taşır gittiği yerlere götürür. Akrepler insanlar tarafından sıkıştırıldığı ya da tehlikeye maruz kalırsa insanları kolaylıkla soka bilmektedir. Güneydoğu illerimizde pek çok akrep zehirli olup en zehirli türü Androctonus australis’dir.

Akreple Bireysel Mücadele Çözüm Olmaz

Bu akrep nerede yaşar? kobra yılanın zehri kadar etkili bir zehir yapısına sahip olarak dikkat çeker. Soktuğu insan saatler içinde ölme riski taşır. Buthidae familyası akrepleri çok tehlikeli özellikler sergilediği için ölümcül yanları çok ciddi tehlike saçar. Akrep evde görüldüğü anda derhal müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Evinizde akrep istilasına maruz kalmamak için akrep ilaçlama servisi alınması gereken bir canlıdır. Ancak bireysel olarak akreplerle mücadele tehlikeli olduğu için kaçınmak gerekir.

Şayet bir anda akrep ile karşılaşırsanız üzerine ayakkabı ya da tahta parçası gibi sert bir cisimle vurup öldürmeniz gerekir. Akrep öldürülünce bile kesinlikle çıplak elle akrebi tutmamalısınız. Akrepler genellikle birden fazla bulundukları için evde akrep görülmesi durumunda başka akreplerinde varlığı düşünülerek en kısa zamanda akrep ilaçlama servisi alınması gerekir. Akrepler ile mücadele amatör ve bireysel olarak oldukça risklidir.

Akrepler İle Mücadele Profesyonel Firmaların İşidir

Akreplerin yok edilmesi için profesyonel akrep ilaçlama firmaları ile irtibata geçilmeli ve evinizdeki erkeklerin yok edilmesi için bilinçli ilaçlama desteği talep etmelisiniz. Evde akrep görmek ne anlama gelir? diyorsanız öncelikle şunu belirtelim. Akreplerin girişinde olanak sağlayacak boşluklar, zayıf noktalar ve açık gider gibi yerlerin olduğunu anlamalısınız. Akrep ilacı tavsiye isteyen insanlar bireysel olarak akrepler ile mücadele etmeye çalışır.

Bazı insanlar evdeki akrep öldürür mü? akrep için kükürt kaçırıcı etki sağlar mı, akrep eve nereden gelir? gibi çok değişik soru ve arayışlar içinde girmektedir. Akrepler nasıl öldürülür? diyorsanız tek bir akrebi öldürmekle evdeki akreplerin yok edildiğini düşünmeniz büyük hata olur. Son zamanlarda firmamızı arayarak canlı akrep fiyatları hakkında bilgi edinen çok sayıda insan olduğu dikkatimizi çekmektedir. Özellikle doğu illerimizde akrep besleyenlerin akrepler hakkında bilgi alma eğiliminde oldukları ilginç bir durumdur.

Akrep pisliği nasıl olur, Akreplerin belirtileri nelerdir? diyorsanız akrepler eve girdikleri zaman daha çok su giderleri gibi bölgelerde karşımıza çıkarlar. Evde yavru akrep ile karşılaşıyorsanız başka akreplerinde olma ihtimalini gözden kaçırmamalısınız. Ülkemizdeki zehirli akrep türleri genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde görülmektedir. Akrep denilince insanların aklına ilk olarak tehlikeli, zehirli ve ölümcül böcekler gelmektedir.

Akrepler hastalık etkeni taşımazlar çok eski dönemlerden beri yeryüzünde yaşayan canlılar olarak dikkat çekerler. Çoğu zaman kendilerini koruma içgüdüsü ile insan ve hayvanları sokarak kimi zaman ölümlerine sebep olurlar. Akrep sokması insanlar için ciddi zehirlenme ve ölümlere yol açabilecek bir özelliktedir. Akrep zehri daha çok zehirli akrepler de ölümcül etki gösterir. Akreplerin teslonlarında yani kuyruklarının son bölümünde yer alır.

Zehirli Akreplerin Türü Ve Tehlikeleri

Akrepler 1750 çeşit kadardır. Bu akreplerin içerisinde 50 civarında zehirli akrep görülür. Bu akreplerin ise 20 ve 25 kadarı çok ciddi manada ölümcül olduğu tespit edilmiştir. Dünyanın bilinen en zehirli akrebi sarı akrep olarak bilinen akreptir. Leiurus quinquestriatus olarak isimlendirilir. Türkiye’de görülen bir akrep türüdür en zehirli akrep türleri şunlar olarak sıralanabilir.

Güney Amerika’da: Tityus serrulatus, Centruroides suffusus, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da: Androctonus crassicauda, Buthus occitanus, Güney Afrika’da: Parabuthus granulatus, Hindistan’da: Mesobuthus tamulus, Palamneus swammerdami dir. Türkiye’deki Zehirli Akrepler yaklaşık olarak 19 adettir. Bunların içinde sarı akrep oldukça zehirlidir. İnsanları soktuğu zaman ölüme sebep olan zehirli akreplerin içinde iki tanesi çok ölümcül özelliktedir. Türkiye’deki ölümcül akreplerden sarı akrep en ölümcül akrep olarak dikkat çeker.

Adıyaman bölgesinde görülür ülkemizdeki zehirli akrepler Güneydoğu bölgesinde, Anadolu’nun batısında yer alır. Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa gibi bölgelerde akreplerle çok sık karşılaşılır. Sarı akrepler oldukça ölümcül zehir taşıdığı için akrep sokması durumunda ciddi ölümcül tehlikeler meydana getirir. Akrepler nerede yaşar? diyorsanız sıcak iklimlerde akreplerle karşılaşmak daha fazla olmaktadır.

Ancak buna karşın nem kaybına karşı duyarlı oldukları için gündüzleri serin bölgelerde gizlenmeyi tercih ederler. Su ihtiyaçlarını ve beslenmelerine yakaladıkları avlardan temin ederler. En tehlikeli akrepler çöllerde ya da yarı kurak bölgelerde yaşamaktadır. Akrepler gececi canlılardır gündüzleri hava serin ya da nemli olduğu zaman görünmeleri mümkün olmaktadır. Akrepler beslenmek için örümcek böcek ve diğer omurgasız hayvanları avlayarak beslenir. Akreplerin bacaklarında havanın hareketini titreşimlerle hissedebilme özelliği bulunmaktadır.

Akrep Nasıl Beslenir Mücadelesi Nasıl Olur?

Akrepler oldukça sabırlı olup saklanır, bekleyerek avını yakalar ve etkisiz hale getirirler. Yakaladığı avı küçükse yerler büyük avları sokarak sinir sistemlerini felç ederek daha sonra parçalar ve yerler. Akrepler zehrini daha çok avlanmak için kullanılır ancak bazı durumlarda kendilerine tehlike hissettikleri zaman insanları da korunma iç güdüsüyle sokar. Kuyruğundaki zehirli iğneyi batırarak zehri enjekte eder ve zehirli akrepler ölümcül sonuçlara sebep olurlar.

Akrep ilaçlama neden gereklidir? bilindiği gibi akrepler yüzlerce türü bulunan onların içinde ölümcül zehir barındıran çok tehlikeli akrepler bulunur. İnsanlarda akrep sokması kişinin sağlık durumunu ciddi anlamda etkiler. Kişilerdeki akrep sokma durumu yapı ile alakalı farklılık gösterir. Akrep sokmasında müdahale oldukça önemlidir. Akrep tarafından sokulan kişide titreme, üşüme, halsizlik, karıncalanma, his kaybı gibi belirtiler meydana gelebilir. Şayet akrep tarafından sokulmuş iseniz zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna gitmeniz kaçınılmazdır.

İster öldürücü olsun, ister zehirsiz olsun akrepler mutlaka mekanlardan en kısa sürede yok edilmelidir. Akreplerle mücadele oldukça zordu sağlam yapıları ve tehlikeli özellikleri ile insanlar tarafından ciddi anlamda tedirginlik oluşturduğu malumdur. Ayrıca akrepler çok çabuk üreye bildikleri için mekana yerleşen bir akrep çok sayıda akrebin evi istila etmesine sebep olur. Akrep ilaçlama ile akreplerden kurtulmak şarttır. Akrep ilaçlama zorlu bir mücadele ve ciddi bir uygulama gerektirir.

Evdeki akrep sorununun ortadan kaldırılması için profesyonel ilaçlama firması ile irtibata geçmek en önemli etkenler arasındadır. Akrep ilaçlama uzmanları ilaçlamaya başlamadan önce akrebin evde yuva yapabileceği noktaları tespit ederek bina sakinlerine bildirilir. Ne gibi tedbirler alınacağı detayları ile anlatılır. Bu aşamadan sonra mekanın özelliğine göre sisleme veya spreyleme akrep ilaçlama yöntemlerinden biri kullanılır. Şayet spreyli kokusuz ilaçlar uygulanacaksa akrebin çıktığı bölgeler ve yuvarlanabileceği yerler dikkatlice ilaçlanmalıdır.

Akrep İlaçları Ve Uygulama Yöntemleri

Ara, ara akrep şikayetleri yaşanıyorsa evde yoğun oranda akrep olduğu anlaşılabilir. Bu gibi durumlarda Akreplerin bir an önce evden yok edilmesi için sisleme ve karışım az kokulu ilaçlar ile akrep ilaçlama hizmeti uygulanmalıdır. Şayet evinizde akrep varsa bunun sebebi evin çevresindeki ortamın akreplerin yaşamasına uygun özellikler taşımasından kaynaklanmaktadır. Akrepler böceklerle beslendiği için evin içinde böcek varsa akrepler için çok iyi bir beslenme imkanı sağlar.

Bilindiği gibi akrep türleri insan hayatını tehdit eden oldukça tehlikeli canlılardır. Akrepler ile mücadelede bireysel çabalar çoğunlukla yetersiz ya da istenilen etkiyi vermekten uzak kalır. Akrepler nasıl öldürülür? diyorsanız akrep ilaçları akrepler ile mücadelede oldukça önemlidir. Adet öldürücü ilaçlar arasında solfac wp 10 akrep ilacı dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Su ile karıştırılır ve binanın çevresine, zeminlere uygulanır.

Akrep ilaçları örümcek ve hamam böcekleri gibi akrepler üzerinde de etkilidir. Granül, toz ve sıvı şekilde akrep ilaçları mevcuttur. Akrepler evin etrafında, inşaat alanlarında, apartman depolarında, bahçede ve yeşil alanlarda daha çok duvar diplerinde ve taş aralarında akrep yuvaları bulunur. Akrep öldürme yöntemleri arasında akrep ilaçlaması en başta gelen mücadele şeklidir. Akrepler ile mücadele bireysel olmaktan çok profesyonel ilaçlama firmalarının yapması gereken önemli bir durumdur.

Akreplerin sokma tehlikesi son derece yüksek olduğu için yapılacak bir hata da ölümcül sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Akreplerle bireysel mücadele ciddi tehlikeler taşıdığı için bu gibi durumlardan uzak durmak en doğru yoldur. Doğal akrep mücadele yöntemleri akrebi yok etmekte etkisiz olduğu için bu sadece belirli bir süre akrebin o bölgeden uzaklaşmasına sebep olsa da kısa zaman sonra akrepler tekrar evin içinde her tarafta görülmeye başlar.

Akrep İlaçlama Nasıl Yapılır?

Doğada yaşam süren canlılar içerisinde sağlam yapıları ile dikkat çeken akrepler beslenmek ve yuvarlanmak için evlere girer. Bu aşamada evde görülen akrep panik ve korkuya sebep olduğu için insanlar da çok ciddi olumsuzlukların ortaya çıkmasına sebep olur. En fazla bodrum kat, giriş daireler, bahçe, otopark, garaj benzeri yerlerde akrepler görülür. Bu tür bölgelerde akrepler ile mücadele için akrep ilaçlama servislerinden ilaçlama servisi talep etmeniz gerekir.

Akrep ilaçlama nasıl yapılır? akreple mücadele kapsamında iki türlü akrep ilaçlama yöntemi mevcuttur. Dış ortamlarda görülen akrepler için spreyleme şekilde akrep ilaçlama hizmeti verilir. Kokusuz ve kokulu ilaçlar ile yapılabildiği için mekanın özelliğine göre akrep ilaçları su ile karıştırılarak yuvalanma alanlarına, dolaşma bölgelerine ve yaşama imkanı olabileceği yerlere ilaç püskürtülerek uygulanır. Duvar kenarları, çatlaklar, taş araları, zeminler, bitkilerin dipleri gibi yerler problem oluşturur.

Dış bölgeler etkili bir şekilde akrep ilacına maruz bırakılmalıdır. Akrepler, çocuklar ve bebekler için oldukça tehlikeli olduğu için eve akrep girmesi istenmeyen sonuçlara sebep olabilir. Küçük çocuklar akrebin tehlikesinden habersiz olduğu için eliyle yakalamaya yada ağzına götürme gibi eğilimler sergileyebilir. Bu ise ciddi manada akrep zehirlenmesine yol açacak etkileri ortaya çıkarır. Bu nedenle akrep ilaçlama şikayetlerde geciktirmeden ilaçlama yaptırılması gereken bir durumdur.

Evinizde akrep görüp bir cisimle vurularak öldürseniz bile kesinlikle çıplak elle temas etmeyin. Akrepler çok hızlı hareket etmemesine karşın gördüğünüz zaman dikkatli davranmalı ve kaçıp kenar bölgelere gizlenmeden üzerine vurarak öldürmelisiniz. Akrebe ağır bir kitap, ayakkabı, tahta benzeri bir cisimle sert bir şekilde vurarak öldürmeniz gerekir. Ölen akrebi almak için kesinlikle elinizle temas etmeyin kalın bir peçete ya da herhangi bir koruyucu eldiven yardımıyla akrep bulunduğu yerden kaldırıp çöpe atılır.

Akrepler Nasıl Ürer Nerelerde Yuvalanır?

Hayli merak edilen bir konudur. Böcek ilaçlama uygulamalarında akreplerin önemli bir yeri mevcuttur. Bilindiği gibi akrepler zehirli ve tehlikeli canlılardır. Akrep yumurta ile mi çoğalır? diyorsanız akrepler yumurtlamaz ve doğum benzeri bir üreme özelliğine sahiptir. Yeni doğmuş akrep yavrusu çok küçük ve beyaz şeffaf bir renge sahiptir. Dünyada 1.750 tür akrep yaşadığı belirtilmektedir. Farklı iklim ve coğrafya gibi çok çeşitli yerlerde yaşam sürdükleri bilinmektedir.

Peki, akrepler nasıl ürer? akreplerin çiftleşmesi nasıl olur, akrep doğumu nasıldır? biliyormusunuz? Akreplerde üreme böceklerdeki gibi olmaz. Böcekler gibi yumurtalarını dışarıya bırakmadıkları için üreme anne karnında olur ve doğan akrepleri sırtında taşır. Yaşam sürelerince defalarca kabuk değiştiren dişi akrepler, yavrularını doğurduktan sonra ilk kabuk değişimine kadar yavrularını sırtlarında taşırlar.

Deri değişimi aşamasından itibaren yavrular annelerinin sırtından inerek akrep yavruları etrafa dağılarak hayata yalnız devam edecektir. Akrep yavrusu zehirli midir? diyorsanız çok küçükken zararsız olmasına karşın vücut oluşumu tam hale gelince zehir özelliğine sahip olur. Doğumdan sonra şayet yavru akrepler annelerinin sırtlarından düşer ve tekrar anne sırtına çıkamaz ise ya su kaybından ya çevre şartlarından ölecektir.

Dişi akrebin bacakları, yavruların annelerinin sırtına çıkmasını sağlayan bir tür merdiven gibi yavru akreplerin sırtına çıkmasına büyük kolaylık sağlar. Akrep yumurtaları, dışarı atılmadan önce döllenmeden sonraki gelişimin tamam olması için akrebin vücudunda tutulur. Akrepler nasıl çiftleşir? akrep nasıl yetiştirilir? konusu oldukça ilginçtir. Akreplerin birbirlerini bulmaları ve çiftleşmeleri salgıladıkları koku ve titreşimler yardımı ile yaşanmaktadır.

Akreplerde Çiftleşme Ve Üreme Dönemi

Havaların ısınması ile akreplerin üreme mevsimi gelmiş olmaktadır. Bahar ayağını sarkıtıp, ilkbaharla erkek akrep çiftleşecek dişi akrep aramaya koyulur. Bir kese içinde tutulan üreme spermlerini kıskaçları ile alarak spermi dişinin eşey üreme açıklığına titizce yerleştirir. Bu yerleştirme işi bazen dişiyi oyalayarak yavaşça olabilir. Yada ani bir hareketle aniden bırakılarak ta gerçekleşebilir.

Çiftleşme tamamlandıktan sonrasında akrepler genellikle ayrılır ve yaşamına devam eder. Dişi akrebe yem olmamak için erkek akrep çoğu zaman kaçarak uzaklaşır ve hayatta kalmayı başarır. Çünkü akrepler içinde çiftleşmeden sonra dişiler yamyamdır. Tedbirsiz davranırsa çiftleşme bitince erkek akrep, dişi akrep tarafından vahşice yenebilir. Şayet böyle bir durum gerçekleşmez ise erkek akrebin ilk yapacağı şey, yiyecek aramak ve beslenmesini sağlamak olur.

Akrep yavrusu nasıldır? dişi akreplerin doğumdan sonra sırtlarında taşıdıkları yavru akrepler larva olarak değerlendirilirse bu yanlış bir değerlendirme olacaktır. Akrep yavrularının larva olarak nitelenme nedeninin sebebi, kremsi beyaz renkli bir özellik sergilemesidir. Bilindiği gibi larva, böceklerin yumurtadan pupa evresine geçiş süreçlerinde meydana gelen kurtçuktan yetişkinliğe, değişime uğrama aşamaları olarak bilinir.

Halbuki akrep yavrusu, doğumdan itibaren dokunaçlara, pençelere, akrep sokmasına imkan sağlayan kuyruğa ve diğer dış özelliklere bütünüyle sahiptir. Bu nedenle akrep yavrularına yarı ergin böcek gözüyle bakılmaktadır. Birinci deri değişimi sürecini tamamlayan yavru akrepler “juvenil” olarak görülmektedir. Akreplerin kabukları kremsi beyazdan pembeye, birkaç gün sonra da kahverengiye evrilerek görünümü değişir.

Yavru Akreplerin Yetişkin Olma Süreleri

Yavru akrepler bu evrede dolaşmak için kısa geziler için anne sırtından iner ve döndüklerinde yine annelerinin sırtına bacaklarına tutunarak çıkarlar. Zamanla bu gezilerin süresi giderek uzar. Anne sırtından inen yavru akrepler, 6-7 ay gibi bir süre annelerinin peşinde toplu olarak dolaşır. Bundan sonra yalnız ve bağımsız bir hayat sürmeye başladıktan 3-4 yıl sonra yetişkin akrepler halini alacaklardır.

Dişi akrepler, 5 ay ile 1 yıl arasında farklılık gösteren bir gebelik süresi yaşar. Doğum için yaklaşık 20 ila 47 arasında yavru akrep hayata getirir. Yavru akrebin erişkin bir akrebe dönüşmesi için gerekli süre 5 ya da 6 kabuk değişimi aşamasıdır. Ortalama bir akrebin ömrü ise yaşanılan ortamın koşullarına ve yiyecek bulma durumuna bağlı olarak 3 yıl ile 5 yıl arasında farklılık gösterir. Bazı akrepler diğerlerinden farklı olarak 15 yıllık bir ömür sürebilir ve çok daha uzun süre hayatta kalırlar.

Akrep ile mücadele bilinçli olarak yapılması gerekir. Akrep nasıl ürer ve çoğalır? kısaca açıklamaya çalıştık. Akrepler, insanların ve hayvanların yaşamlarını tehdit eden zehirli ve ölümcül canlılardır. Akrep evden nasıl uzaklaştırılır? diyorsanız bazı keskin kokulu bitkiler akrebin sevmediği kokular olarak öne çıkar. Ancak bu kesin sonuç vermez. Bütün akrep çeşitleri zehirli olmasa bile, bir akreple aynı evde yaşamak insanların en çekindiği özelliktir.

Peki, akrep nasıl öldürülür? akreplerin yok edilmesi için ilaçlama çözüm mü? diyorsanız profesyonel böcek ilaçlama firmalarından destek alarak evde akrep ilaçlama yaptırmanız şarttır. Akrep ilacı üst seviyede ve en iyi akrep ilaçlama yöntemleri kullanılarak uygulanmalıdır. Akrepler daha çok kuru iklim özelliği sergileyen yer ve dönemlerde karşımıza fazlaca çıkmaktadır.

Akreplerin Yaşam Şartları Ve İklim

Akrepler nasıl ürer nerelere yuvalanır? diyorsanız dünyanın herhangi bir yerinde, birçok farklı iklim türünde akreplerin türlerine rastlamak mümkündür. Yaşam yerleri akrep türlerine göre değişim sergilese de, kuru iklimler akreplerin en sık rastlandığı özellikleri taşır. Nem ve su kaybına karşı fazlasıyla duyarlı oldukları için, su kaynaklarının etrafında daha fazla akrep bulunur. Çöller ve yarı kurak iklimler akreplerin yaşam alanları olarak öne çıkar.

Şayet ortam şartları su bulmaya elverişli değilse, akrepler bu ihtiyaçlarını temin edebilmek için avladıkları hayvanlardan bu ihtiyaçlarını karşılar. Akrep, yuvasını nerelere yapar? Akrepler yuvasını daha çok serin yerlere yapmaktadır. Özellikle gündüzleri gölgelik yerlerde saklanıp geceleri aktif bir hayat sürerler. Akrepler yuvalarını çoğunlukla toprak altlarına yapar. Yuvalar çoğu zaman tek bir akrep için ideal ölçüdedir.

Akrep yuvaları için oldukça elverişli olan bölgeler, kütüklerin, kayaların, yaprak yığınlarının ve tahta döşemelerin altları olarak öne çıkar. Çalılıklar ve duvar dipleri gibi dikey özellikli bölgelerin altlarına yuva yapma açısından oldukça isteklidir. Akrebin özellikleri ve avını yakalaması son derece sabırlı davranışları ile peşinde koşmadan gerçekleşir. Akrep, hareket eden avlarını etrafa yaydığı titreşimleri sayesinde kolayca etkisiz hale getirir.

Akreplerin beslenmesinde özellikle böcekler, örümcek, kene, kırkayak gibi canlılar akreplerin başlıca yiyecekleri arasında yer almaktadır. Ayrıca fare, kurbağa ve kaplumbağa gibi küçük türler akrepler için beslenmesini karşılayacağı lezzetli bir av olabilir. Akrep, bir kenara saklanıp avını sabırla bekler. Şayet avı küçükse avını kıskaçları ile ezip yer. Av büyük bir yapıda ise kıskaçları ile yakalar ve kuyruğundaki zehri ile etkisiz hale getirir ve somurarak eritip yer.

Akrepler Evlerde Nerelerde Saklanır?

Akrep sokması sonrası kurbana salgıladığı zehir sinir sistemi üzerinde oldukça büyük tahribat yaptığı için felç eder ve kurbanını kolaylıkla etkisiz hale getirebilir. Akrepler yiyecek bulabilmek için yuvalarından çıksalar da bu durum bazen farklı ilerleyebilir. Özellikle akrepler içerisinde (Anuroctonus phaiodactylus) türü kurbanının yuvanın içerisine girmesini sabırla bekler içeri giren kurban kendisini bekleyen akrebin kıskaçlarına yakalanır.

Akreplerin yuvalarını terk etmemesinin asıl nedeni eş bulmak içindir. Ancak sadece yetişkin erkek akrepler bunu yapar. Evler için akrep tehlikesi oldukça ciddi sonuçların yaşanmasına sebep olabilir. Akreplerin su kaynağına yakın yerlerde yaşamayı sevmesi akreplerin nemli bölgeler bulunan evlere girmesini oldukça cazip hale getirir. Bu nedenle evin içinde banyo giderleri akrepler için en çekici bölgeler arasında yer alır.

Ayrıca akıntı yapan musluklar, tamir edilmeyen giderler akrepleri eve çeker. Buraların önlenmesi ve akreplere karşı tedbir alınması gerekir. Bahçe bölgesinde çalılıkların temizlenmesi ve budanması, duvarlara yakın yerlerde çalı ve ot yığınlarının kaldırılması gerekir. Odunluk olan yerlerde odunların kuru ve kapalı bölgelerde saklanması gerekir. Evlere yakın olan apartmanların depoları ve inşaatlar en fazla akrep görüldüğü bölgelerdir.

Akrep mücadelesinin en etkili çözümü hiç kuşkusuz akreplerin giriş yollarında gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Akrepler zehirli canlılardır ancak tüm akreplerde ölümcül zehir bulunmaz. Akrepler nasıl ürer nerelerde yuvalanır? diyorsanız rutubetli ve nemli bölgeler onlar için idealdir. Bazı akreplerin zehri insanları öldürecek kadar güçlüdür. Bu nedenle evcil hayvanlar ve insanlar için binalarda risk teşkil ederler. Akreplerin en tehlikeli olduğu hiç kuşkusuz yeni doğan bebekte çocuklardır.

Akrepler Eve Nereden Gelir

Kara Akrep Oldukça Tehlikelidir

Siyah renklerde olan akrep en fazla görülen akrepler arasında başta gelir ve oldukça iri yapılıdır. Kara akrep (androctonus crassicauda) olarak da adlandırılır. Buthidae familyasındaki akrep türleri arasında en tehlikeli ve zehri güçlü olan akreptir. Siyah akrebin ve diğer akreplerin anatomik özellikleri benzerlik gösterir. Düz siyah ya da kahverengi olan siyah görünümdedir. Bu akrepler 8 santimetre uzunluğa ulaşabilir. Kuyruk yapısı arka tarafa doğru kalınlaşarak uzayan bir görünümdedir.

Sırtını örten kemikli kalkan tek parça ve birbirine bağlı halde değildir. Siyah akrep nerelerde saklanır ve yaşar? diyorsanız kurak bölgeler siyah akreplerin en sevdiği özellikteki yerlerdir. Özellikle harabe, ahır, ev, apartman depoları, İnşaat alanları siyah akreplerin en fazla görüldüğü bölgeler arasında yer alır. Daha çok hava karardıktan sonra yuvadan çıkan kara akreplerin yiyecek olarak tercih ettiği canlılar böceklerdir.

Türkiye’de Kara akrebin görüldüğü yerler Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleridir. Özellikle malatya, Elazığ, Adana, Batman, Diyarbakır, Mardin, ve Şanlıurfa gibi yerlerde görülen akrepler Mersin civarında da görülmektedir. Sarı akrepten sonra Türkiye’de bulunan en ölümcül ikinci tür siyah akreplerdir. Siyah akrebin ölümcül zehri bulunmaktadır. Bu nedenle en tehlikeli akrepler kategorisinde başlarda yer alır. Akrep sokması tehlikesinin büyük bir çoğunluğu siyah akrepler tarafından karşılanır.

Küçük çocuklar, alerjik hastalıkları bulunanlar ve yaşlılar akrep sokma riskinde en tehlikeli sınıfta yer alır. Kara akrepler ile mücadele profesyonel ve bilinçli olarak yapılmalıdır. Akrepler nasıl öldürülür, akreplerden nasıl kurtulunur? diyorsanız mutlaka akrepleri yok etmek için akrep ilaçlama hizmeti almanız gerekir. Akrepler Nasıl Ürer Nerelerde Yuvalanır? Konusunda bilgi vermeye çalıştık. Yaşadığınız akrep şikayetlerinde Atlas Türk ilaçlama firmasını arayarak akreplere karşı profesyonel ilaçlama servisi talep edebilirsiniz.

Profesyonel Çözüm Şarttır

Akrepler genellikle tek yaşamaz dişi bir akrep sırtında onlarca akrebi taşıyabilir. Akreplerin en fazla görüldüğü yerler ev içinde süpürgelik kenarı, eşya altı, banyo, tuvalet, mutfak, kapı dipleri gibi yerlerdir. Binaların depoları, kuytu bölgeler, karanlık ve sıcak ortamlarda akreplerin çıkma olasılığı fazla olan yerlerdir. Ev ve iş yerlerinde akrep ile karşılaştığınız zaman başka akreplerin de olma ihtimalini gözden kaçırmamalısınız. Çünkü akrepler genellikle tek Yaşamaz bir mekanda akrep görülüyorsa başka akreplerinde habercisi olabilir.

Akrebin ölümcül sebeplere yol açan bir canlı olduğunu aklınızdan çıkarmalısınız. Atlas ilaçlama olarak akrepler ile mücadele konusunda uzman bir ekiptir. Akrep ilaçlama fiyatları bakımından ekonomik akrep ilaçlama ücretleri ile hizmet vermekteyiz. Akreplerin yok edilmesi için yuvarlanma bölgeleri, geliş noktaları dikkate alınarak kapsamlı bir şekilde ilaçlanır ve mekanındaki akrepler yok edilir. Evdeki akreplerden kurtulmak için bilinçli bir ilaçlama servisi almanız gerekir.

Akrep ilaçlama öldürücü ilaçlar yardımı ile yapıldığı gibi kullanılan ilacın kalıcı etkisi uzun süreli olmalıdır, En etkili akrep ilaçlama yöntemi dumanlama olarak tabir edilen sisleme ilaçlama şeklidir. Akreplerin vücut yapıları son derece sağlam olduğu için ucuz akrep ilacına kolaylıkla direnç gösterebilirler. Ayrıca akrep ilaçlarının zayıf etkisi ile hemen bir anda ölmeyecektir. İlaçtan etkilenen akrebin ölmesi çoğunlukla bir iki gün sürebilmektedir. Dip ve kenar bölgelere gizlenen akreplerin yok edilmesi için geniş kapsamlı uygulama olan sisleme akrep ilaçlama şekli en etkili yöntemdir.

Yaşadığınız akrep şikayetlerinde akreplerin temizlenmesi için bizimle iletişime geçerek profesyonel akrep ilaçlama servisi alabilirsiniz. Unutmayın akrepler insan sağlığına son derece tehlikeli yönleri ile dikkat çeker. Bu nedenle yaşam alanlarında akreplerin bulunması her türlü sağlık tehditlerine açık bir durumun ortaya çıkmasına yol açar. Bu etkilere maruz kalmamak için ev ilaçlama yaptırılarak akreplerden kesin olarak temizlenmesi şarttır. Bu konuda son derece etkili yöntem ve ilaçlar kullanıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir