Salyangoz İlaçlama özellikle sonbahar dönemlerinde yağmurların başlamasıyla bahçe ve bitkilere zarar vermeye başlamaları sonrasında daha fazla talep edilen uygulamadır. Böcek ilaçlama firmaları salyangoz ve sümüklü böcek ilaçlama uygulamasında farklı ilaç ve yöntemleri tercih eder. Kokulu ve kokusuz ilaçlama bunlardandır. Salyangoz çeşitleri alt kısmında hareketini sağlayan katlı ayak yapısına sahiptir. Salyangozların sırtında vücudunu örten kıvrımlı, helezonik yapılı kabuk taşır.
Ayrıca salyangozların başında iki çift anten bulunmaktadır. Sürünerek hareket eden deniz ve karada yaşayan tatlı su bölgelerinde bulunan canlılardır. Yüzlerce salyangoz türü bulunmaktadır salyangoz çeşitleri daha çok nemli bölgelerde bulunur. Özellikle kışın bol yağış olan sonbahar aylarında daha fazla ortaya çıkarlar. Vücudunda bol miktarda su bulunduğu için kış aylarında donma özelliği daha fazladır.
Yaz aylarında kuruma tehlikesi olacağı için kış ve yazın salyangozlar ortalıkta pek bulunmaz. Geçtiği yerlerde parlak ve sümük rengi olan bir sıvı bırakmaları nedeniyle sümüklü böcek ve salyangozlar oldukça itici bir görünüm sergiler. Salyangozlar da hem dişi hem de erkek üreme organları bulunur. Erkek ve dişilerle karşılıklı olarak birbirlerini dölleyen salyangozlar yumurta ile üreme gerçekleştirir. Salyangozlar üremek için çoğunlukla mayıs ayında bir araya gelerek çiftleşir.
Ancak her yıl çiftleşmeye gerek duymazlar bir defa çiftleşerek birkaç yıl yumurta üretebilme potansiyeli mevcuttur. Yumurtaların daha çok toprak altı kovuklarına, çalı, ağaç diplerine yumurtalarını bırakır. Erişkin dişi salyangoz 60 ile 90 adet yumurta üretebilmektedir. Salyangoz yumurtaları yaklaşık olarak 15 ile 30 gün içinde açılır beyaz salyangoz yavruları çıkar yavrular çıktıkları kabukları yiyerek beslenmektedir.
Salyangozlar Nasıl Saklanır Ve Ürer
İlkbaharda kış uykusundan uyanan salyangoz türleri bahçe ve bostanlarda da geniş çaplı zararlar verebilir. Çoğunlukla sümüklü böcekler ve salyangozlar birbiriyle karıştırılmaktadır. Sümüklü böcekler kabuğu bulunmayan yumuşakça olarak nitelenir türlerine göre değişkenlik göstermesine karşın yetişkinlerin boy yapısı farklılık gösterir. Salyangoz türleri gövdeli hayvanlar olarak dikkat çeker tehlike hissettikleri zaman kabuklarının içine çekilerek gizlenirler.
Tehlikeli ve zorlu dönemlerde kabuklarını kapatıp birkaç yıl kabuklarının içerisinde hayatta kalabilirler. Sümüklü böcek ve salyangozlar gün içinde nemli ve rutubetli ortamlarda gizlenmektedir. Salyangozların gizlendiği bölgeler taş yada toprak örtüsünün altı, ağaç kütüğü gibi bölgelerdir ayrıca taşların alt kısımları ve döşeme altları gibi yerlerde saklanırlar. Ortalıkta gündüz dolaşmayan salyangoz ve sümüklü böcekler gece saatlerinde yiyecek bulmak için bulundukları yerlerden çıkarak yiyecek ararlar.
Bu nedenle geçtikleri bölgelerde sümüksü sıvı bıraktıkları bilinmektedir hem sümüklüböcek hem de salyangozlar bitki yaprakları ile beslenmesini sağlar. Salyangozlar kabuklu yapıda oldukları için kalsiyuma ihtiyaç duyar bu nedenle kireç taşının yeterli olmadığı durumlarda boyalı yüzeyler ile de beslenebilmektedir. Salyangoz ve sümüklü böcekler yaz aylarında yumurta bırakır yumurtalarını nemli ve korunaklı bölgelere bırakmayı tercih ederler.
Salyangoz ve sümüklü böceklerin yaşam süresi birkaç yıl civarındadır. Bu zararlar evlere zarar vermek üzere girmezler ancak geçtikleri bölgelere bıraktıkları izler ve bitkilere verdikleri zarar ile dikkat çekerler. Salyangoz ve sümüklü böcek istilasının belirtileri genellikle bitkilere verdikleri zararlardan anlaşılır. Ayrıca ev içine giren bir salyangoz ve sümüklü böcek ciddi anlamda rahatsızlığa sebep olur. Dış mekanlarda ve bahçelerde yetiştirilen bitkilere ciddi zarar verdikleri için insanlar tarafından sevilmezler.
Salyangoz Ve Sümüklü Böceğe Karşı Tedbirler
Salyangoz ve sümüklü böcek ile mücadelede gizlendikleri yerin ortadan kaldırılması büyük önem taşır. Özellikle kütük ve yakacak odun gibi barındırılan evin dibindeki yığınlar mutlaka taşınmalıdır. Yerden yüksekte muhafaza edilmesi önemlidir dışarıda beslenen çiçeklerin saksıları raf gibi yüksek yerlere konulmalıdır. Ayrıca bu tür bölgede salyangozun saklanmasına uygun olan rutubetli yerler kereste ve taşlar bina duvarları dibinden kaldırılmalıdır.
Bina dış kapılarının altlarını sağlamlaştırmak, pencere yalıtım bölgeleri, kapı altı süpürgelikler dikkatlice onarılmalıdır. Salyangozların gizlendiği bölgelerin arasında rutubet barındıran bodrum katlar başta gelir. Buralardaki nemin kaldırılması için gerekli havalandırmalar yapılması nem önleyen cihazların takılması gerekir. Zemin katlarda hava sirkülasyonu sağlayan havalandırma kanallarının olması nemin kurutulması için önemli fayda sağlar. Salyangoz ve sümüklü böceğin tespit edilmesi için bıraktıkları sümüksü izler takip edilerek bulunabilir.
Nereden geldiklerini anlamak için geceleri fenerle istikametlerini tespit etmek için kontrol faydalıdır. Salyangoz sümüklü böcek ile farklı yapıdadır yumuşak dokulu ve sürüngen hayvanlar olarak dikkat çekerler. Bu hayvanların çiçek ve bahçe bitkileri ile ağaçlara zararlıları geniş çaplı olur. Neden oldukları bitkisel hasarlar insanlar için son derece can sıkıcı olmaktadır. Doğal salyangoz ilacı ile bu böceklerden kurtulmak pek mümkün değildir.
İnsanlar sümüklü böcek eve nereden gelir? eve sümüklü böcek girmesi neye işarettir, doğal sümüklü böcek ilacı var mıdır? şeklinde çeşitli sorular yönetmektedir. Salyangoz ile zirai mücadele ile ilgili alanlar ve bahçelerde salyangozların önlenmesi için önemli yer tutar. Bina ve evlere sümüklü böcek girmemesi için dış alanlarda zayıf noktalarını iyileştirilmesi önemlidir. Salyangoz ve sümüklü böcek eve nereden gelir? diyorsanız açık buldukları kapı altları boşluklar gibi bölgeleri kullanırlar.
Salyangozlar İle Mücadele
Salyangoz mücadelesi kış aylarında daha yoğun olarak görülmektedir. Salyangozlar insanlar için zararlı değildir insanı ısırmaz ve zehirlemez ancak bitkilere ve bahçelere ciddi anlamda zarar verirler. Sümüklü böcek ilaçlama ve salyangozlardan kurtulmak için ilaçlama firmaları ile irtibata geçilmesi gerekir. Yumurta ile üredikleri için hızlı şekilde yayılım gösterirler. Yumuşakça canlılar beslenmek için ağızlarının içinde birer şerit şeklinde bulunan Süt dişlerini kullanır.
Dilin üzerinde sıralanan küçük dişleri ile bitkileri kopararak yerler sümüklü böceklerin ve salyangozların dili tırtıklı öğütücü gibidir. Kopardığı bitkiyi kolaylıkla diliyle parçalayıp beslenmesini gerçekleştirir. Salyangoz ve sümüklü böceklerin hareketlerini sağlayabilmek için ihtiyaç duyduğu salgının devamlı olması için beslenmesi şarttır. Beslenmek için bitkiye ihtiyacı olduğu kadar su ve neme ihtiyaç duyarlar. Çünkü bu canlıların vücutlarının büyük bölümü sudan meydana gelmiştir.
Salyangozlar kışın aşırı düşen sıcaklıklar nedeniyle oluşan buzlanmadan dolayı donarak yaşamını yitirir. Yaz aylarında ise aşırı sıcağa gelemez ve koruyarak ölürler. Ülkemizde pek çok bölgede görülse bile en fazla yağış yüksek olan özellikle Marmara bölgesinde, Karadeniz bölgesinde salyangozlar ile karşılaşmak daha fazla olmaktadır. Salyangoz ve sümüklü böceklerin yok edilmesi için profesyonel salyangoz ilaçlama firmalarından ilaçlama desteği almanız gerekir.
Salyangozlar ile mücadele için kullanılan salyangoz ilaçları granül şeklinde ve sıvı salyangoz sümüklü böcek ilaçları şeklinde olmaktadır. Bina etrafları, bahçeler ve ekili alanlarda sümüklü böcek ve salyangoz ile mücadele için ilaçlama yapılması gerekir. Atlas Türk ilaçlama olarak sümüklü böcek ilaçlama ve salyangoz ilaçlama taleplerinizde en iyi ilaçları kullanarak mücadele veriyoruz. Yaşadığınız şikayetlerde bizden ilaçlama servisi alarak salyangoz şikayetlerinden kurtulmanız mümkündür.